Kyläkoulu | Pro Haddomin väki on pettynyt koulupäätökseen

Haddom skolan oppilaiden vanhemmista koostuva Pro Haddom pettynyt Loviisan elinkeino- ja infrastruktuurilautakunnan päätökseen hylätä koulurakennuksen peruskorjaushankkeen. Päätös syntyi äänin 7-2.

Pro Haddom -liikkeen perustajiin lukeutuva valtuutettu Kristian Willner harmittelee, että konsulttitoimisto Rambollin tekemä selvitys koulun korjauskustannuksista oli ainoa eikä rinnalle hankittu vaihtoehtoista selvitystä edullisemmasta peruskorjauksesta. Rambollin suunnitelmien mukaan koulun peruskorjaaminen olisi maksanut lähes 1 miljoona euroa ja kestänyt noin 2 vuotta.

– Rambollin heittämä summa näyttää sopineen EKI-lautakunnalle varsin hyvin, lisätietoa tai toista mielipidettä ei enää kaivattu. Vaikka Pro Haddomin tekemät alustavat kyselyt viittasivat siihen, että tällaisiin kohteisiin erikoistuneet ammattilaiset olisivat päätyneet huomattavasti alempaan summaan. Se, että tämä kortti jätettiin tylysti katsomatta harmittaa tietysti, Willner kommentoi päätöstä.

– Itselleni asia on ollut esillä kohta 10 vuotta. Toimin Haddom skolanin johtokunnan puheenjohtajana kun ensimmäiset Rambollin madonluvut tulivat vuonna 2012. Tämä yhdistettynä siihen, että minulla oli silloin kaksi lasta koulussa vei sitten tälle tielle, muisteli Willner.

– Mutta eihän tämä enää pitkään aikaan ole ollut mikään henkilökohtainen projekti, Pro Haddomkin koostuu vain nykyisten oppilaiden vanhemmista. Olen vain luottamushenkilönä yrittänyt toimittaa minulle suotua mandaattia mahdollisimman hyvin.

– Ja se työhän jatkuu heti nytkin, oppilaille täytyy löytyä uudet opiskelutilat, mieluiten samalta alueelta. Kouluhan muodostuu ennen kaikkea henkilökunnasta, oppilaista ja heidän vanhemmistaan. Joten oma fokus on nyt siinä, totesi Kristia Willner

Oppilaille täytyy löytyä uudet opiskelutilat, mieluiten samalta alueelta.

Kristian Willner, valtuutettu

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut