Katso video | Kymijokeen Hevossaaren luona uponnut hirvi saatiin ylös hyytävästä avannostaan

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen Ruotsinpyhtään yksikkö sai tiistaina kello viiden maissa hälytyksen Kymijoelle, josta ilmoitettiin hirven joutuneen veden varaan.

Eläimen pelastajilla meni noin puolitoista tuntia saada jään läpi veteen pudonnut hirvi ylös. Kuten yleensä käy, se juoksi metsään.

Eläimen kunto on palomestari Ilkka Eskelisen paikalla olleilta saamiensa tietojen mukaan hyvä.

– Hyvin kävi, sinne lähti luikkimaan metsään. Siinä suhteessa ainakin on kondiksessa.

Pelastuspaikka on Eskelisen mukaan Suomenkylää, Ruotsinpyhtään kirkolta hieman pohjoiseen.

– Hevossaaren ja länsipuolisen mantereen välillä. Siinä on Kymijoessa tosi kapea, ehkä 150 metriä leveä salmi.

Toisinaan käy tällaisissa pelastustehtävissä niin, että kun pelastajat ovat saaneet hirven tuntien urakan jälkeen ylös, se karkaa metsään, mutta kuoleekin sinne muutamassa tunnissa.

Eskelisen mukaan nuoren hirven voimista ei ole varmaa tietoa tässäkään tapauksessa, mutta stressitila on veden varaan joutuvalla aina kova oli kyse eläimestä tai ihmisestä.

– Tilanteesta riippuen sekin vaikuttaa, miten pitkään joutuu siellä olemaan, onko syvässä vedessä vai yltääkö jalat pohjaan ja millä tavalla joudutaan avittamaan pois jäistä. On ollut tilanteita, että eläin vahingoittuu pelastustilanteessa niin, ettei sitä saada ehjänä ylös jäistä. Tämä oli nyt sen verran kunnossa, että jatkoi vain matkaansa, Eskelinen toteaa.

Tarkennus 24.3. kello 20.20 hirvi oli kooltaan aikuinen.

Katso video hirven pelastamisesta

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut