Yle: Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen voi tulla rajuja koronarajoituksia – Esimerkiksi Itä-Helsingin ruuhkabussien matkustajamäärä voitaisiin puolittaa

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen saattaa tulla rajuja rajoituksia koronaepidemian vuoksi, kertoo Yle. Ruuhkaisimpien linjojen matkustajamäärät saatetaan rajoittaa puoleen nykyisestä.

Ylen haastattelema liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ylijohtaja Jarkko Saarimäki sanoo, että liikennettä pyritään rajoittamaan mahdollisimman tarkasti. Toimet kohdistetaan tiettyihin riskilinjoihin, kuten Itä-Helsingistä kaupungin keskustaan suuntautuvat linjat.

– Erityisesti nämä aamun ja iltapäivän ruuhkaiset vuorot ovat tällaisia, Saarimäki sanoo.

Hän kertoo Ylelle, että rajoitukset voivat kuitenkin koskea alueen liikennettä tätä laajemminkin. Tämä tarkoittaisi, että esimerkiksi bussiliikenteeseen tai raideliikenteeseen voisi tulla koko liikennetyyppiä koskeva enimmäismäärä.

Saarimäki ei kuitenkaan usko, että matkustajamääriä rajoitettaisiin koko Uudellamaalla.

Päätöksiä pyritään Ylen jutun mukaan tekemään viikon puolivälissä ja rajoitukset voisivat olla voimassa jo loppuviikosta tai ensi viikon alussa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut