"Näyttää, että ihmiset ovat jättäneet liikkumatta" – HSL: Veturinkuljettajien lakko ei ruuhkauttanut joukkoliikennettä pääkaupunkiseudulla

Ruuhkilta vältyttiin torstaiaamun työmatkaliikenteessä, vaikka lähijunat eivät veturinkuljettajien lakon vuoksi ole kulkeneet lainkaan, kerrotaan HSL:n viestinnästä.

– Meillä on ollut havainnoijia Myyrmäessä, Pasilassa, Helsingin rautatieasemalla, Espoon keskuksessa ja Tikkurilassa. Siellä havainnoijamme ovat ilmoittaneet, että puhutaan aika normaalista bussiliikenteestä. Isompaa ruuhkaa ei ole ollut havaittavissa. Näillä näkymin koko päivä oletusarvoisesti jatkuu varmaan aika rauhallisena, kertoo viestinnän päivystäjä Anton Aaltonen HSL:stä.

Tilannetta lienee helpottanut se, että junien matkustajamäärä on korona-aikaan ollut vain noin 60 prosenttia normaalista. Aaltonen arvelee, että moni normaalisti junalla matkustava on kuitenkin pitänyt nyt etäpäivän. Tätä tukee se, että sisäänajoväylilläkään ei ole ollut isompaa ruuhkaa.

– Näyttää, että ihmiset ovat jättäneet liikkumatta.

HSL on koonnut sivuilleen tietoa junille vaihtoehtoisista bussilinjoista ja siitä, miten reittioppaasta voi poistaa reittivaihtoehdoista junat.

– Päivitämme sivuille aina tietoa, jos jotain muuttuu, Anton Aaltonen kertoo.

HSL ei hänen mukaansa ole juurikaan lisännyt busseja mielenilmauksen vuoksi.

– Meillä on juna-asemien alueilla bussiliikennettä paikoitellen paljonkin. Esimerkiksi Espoossa linja 200 menee Elielinaukiolle ja se seuraa Rantarataa aika pitkältä matkalta. Mutta esimerkiksi Jokelaan Tuusulan puolella on laitettu joitakin lisäautoja, koska Jokelan liikenne on ollut aika junapainotteista.

Veturinkuljettajat eivät tule töihin koko torstaipäivänä eivätkä myöskään perjantaina. Syynä on kiista työehdoista.

Kaikki lähijunat on peruttu torstaina ja perjantaina – mielenilmaisu vaikuttaa merkittävästi liikenteeseen

HSL lakkauttaa pääsiäisen alla lukuisia lähijunavuoroja – Syynä koronan vaikutukset

HSL:n lipunmyyntiin viikonloppuna iso katkos – Lippuja ei voi ostaa yli puoleen vuorokauteen esimerkiksi kioskista tai isoista automaateista

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut