Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avoimet puutarhat kutsuu kesäkuussa puutarhamatkailijoita – Loviisasta ja Porvoosta jo lukuisia pihapiirejä ilmoittautunut mukaan

Vuoden suosituin puutarhatapahtuma Avoimet Puutarhat järjestetään kymmenennen kerran sunnuntaina 20. kesäkuuta kello 12–17. Sadat yksityiset ja julkiset puutarhat kutsuvat silloin kävijöitä ympäri Suomea.

Moni harrastaja innostui koronavuonna kunnostamaan vanhaa puutarhaansa uuteen malliin, ja useat loihtivat kokonaan uusia pihakokonaisuuksia.

Puutarhojen omistajia innostetaan nyt tämän vuoden teeman Opitaan yhdessä puutarhassa mukaisesti siirtämään osaamistaan vierailijoille ja päinvastoin.

Puutarhaharrastamisen mielenkiintoisin puoli onkin se, että se tarjoaa loputtoman määrän uutta opittavaa ja koettavaa vuosittain, sillä erilaiset vuodet tuovat omat ilonsa ja haasteensa harrastajille.

Porvoossa ja Loviisassa on tapahtumassa avoinna taas lukuisia kohteita. Tähän mennessä mukaan ovat ilmoittautuneet Loviisasta jo ainakin puutarhat Garduelis Nahkurinkujalta ja Auringon puolella pihapiiri Mariankadulla.

Mukana ovat myös Villa Ekholm, Villa Hemstrand ja Villa Mäntylä Tesjoelta, Herrankukkaro Pyhtäältä, Postimäen museo- ja kulttuurialue Porvoon Ilolasta, Fredrika Runebergin puutarha Porvoossa, Porvoon siirtolapuutarhayhdistyksen kolme puutarhaa Linnamäellä, Gammelbackassa ja Kokonhallilla,Susannan Piha Pornaisista, Yli-Klaavola ja Helmikallio Laukkoskelta sekä yksityisiä pihoja eri puolilta Porvoota.

Kohteita on jo pitkä lista, ja se täydentyy osoitteessa www.avoimetpuutarhat.fi kevään mittaan.

Onko sinulla puutarha, joka olisi näkemisen arvoinen? Ilmoita toki omasi mukaan teemapäivään ja luo profiili www.avoimetpuutarhat.fi -sivuille.

Tapahtuman sivut toimivat myös ympärivuotisina puutarhamatkailusivustoina, minne voi luoda profiilin myös kevään ja kesän matkailukohteena. Profiiliin liitetään esittelykuvia ja perustiedot puutarhakohteesta.

Tapahtuma toteutetaan koronaturvallisuus huomioiden niin, että osallistuville puutarhoille lähetetään kesäkuun alussa ohjeet turvallisen tapahtuman toteutukseen.

Avoimet puutarhat kotisohvalla -kierrokset, joilla oli viime vuonna suuri suosio, toteutetaan myös nyt yleisön toiveesta. Puutarhaan pääsee siis myös virtuaalisesti. Tarkemmat ohjeet APK-osallistumiseen julkaistaan loppukeväästä.

Tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ja Svenska Trädgårdsförbundet yhteistyökumppaneinaan Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti ja kasvualustoistaan ja lannoitteistaan tunnettu Kekkilä BVB.