Striimattuna barokin ja renesanssin aikaan – kolme orkesteria tuottavat konsertteja kuntien kanssa

Musiikki: Suomalaisen barokkiorkesterin konsertteja voi kuunnella striimattuna 19.3.– 30.3.

Suomalaisen barokkiorkesterin kahta striimattua konserttia voi kuunnella Askolan kunnan kotisivuilta 19.3.-30.3. Juuso Westerlund

Maaliskuun lopulla etenkin askolalaisia kuulijoita hellitään striimatuilla konserteilla osana AUF-hanketta, mutta kuulijoiksi voivat liittyä muutkin klassisen musiikin ystävät.

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) ja Bravade-nokkahuilukvartetti vievät kuulijat Helsingin Kaapelitehtaan salista aikamatkalle 1500–1700-luvuille renessanssin- ja barokinajan Italiaan ja Saksaan. Välissä käväistään nykyajan Suomessakin ja kuullaan uutta nokkahuilukvartetille sävellettyä musiikkia.

Verkkokonsertti on osa AUF-hanketta, jossa kolme orkesteria – Kamariorkesteri Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomalainen barokkiorkesteri FiBO – tuottavat konsertteja yhteistyössä kuntien kanssa.

Orkestereiden kuntakumppaneita ovat tänä vuonna Askola, Sipoo, Porvoo, Mäntsälä, Loviisa ja Pukkila.

Porvoonseudun musiikkiopisto tekee Askolan kulttuuritoimien kanssa yhteistyötä AUF-hankkeen striimatuissa konserteissa.

Barokkiorkesteri on vakiinnuttanut asemansa osaksi suomalaista orkesterikenttää. Ytimessä on barokkimusiikki, mutta orkesteri tarttuu usein myös muiden aikakausien teoksiin varhaisbarokista aina varhaisromantiikkaan asti.

FiBO soittaa myös barokkiorkesterille sävellettyä uutta musiikkia ja on kantaesittänyt useita tilaamiaan teoksia..

Bravade on renessanssinokkahuiluihin perehtynyt, aktiivisesti toimiva ja valovoimainen nokkahuilukvartetti. Bravaden tavoitteena on esitellä kuulijoilleen nokkahuilumusiikin laajaa kirjoa ja tuoda esiin upeiden soittimiensa sävyjä ja mahdollisuuksia.

Konserttitallenteella Bravade soittaa kvartettina ja FiBOn kanssa.

Verkkokonsertit

Pidempi, kaikille yleisöille suunnattu verkkokonsertti julkaistaan Askolan kunnan kotisivuilla perjantaina 19.3. kello 19.00 ja se on katsottavissa seitsemän päivän ajan. Ikääntyneille suunnattu verkkokonsertti julkaistaan puolestaan 23.3. kello 13.00 ja se on niin ikään katsottavissa seitsemän päivän ajan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.