Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Virus | Loviisalaisyrityksissä viime viikolla 8 uutta koronatartuntaa

Baltialaisilla siirtotyöläisillä Valkossa todettu 7 tartuntaa. Yksi viety hengitysvaikeuksien takia sairaalaan. Toisessa yrityksessä yksi varmistettu tartunta, jossa leviämisriski on pieni.

Ainakin kahdessa loviisalaisessa yrityksessä on viime viikolla todettu koronavirustartuntoja. Loviisan kaupungin perjantaina kello 12.58 julkaiseman tiedotteen mukaan yhden Loviisassa sijaitsevan yrityksen usealla työntekijällä on viikolla 10 todettu koronavirustartunta. Työntekijöiden lisäksi koronavirustartuntoja on todettu yrityksen alihankkijoilla.

Kolmannes testatuista eli seitsemän henkilöä on antanut positiivisen näytteen. Useampi positiivisen vastauksen saaneista on ollut oireeton ennen testin ottamista.

Loviisan kaupungin tartuntatautitiimi epäilee, että kyseessä on muuntovirus. Perusturvajohtaja Carita Schröder muistuttaakin, että loviisalaisten on entistä tärkeämpää muistaa noudattaa kaikkia koronavirukseen liittyviä suosituksia ja rajoituksia.

– Nämä seitsemän tartuntaa eivät välttämättä tule näkymään Loviisan kohdalla THL:n tilastossa koronavirustartunnan saaneiden määrästä eri kunnissa, sillä kyseiset henkilöt eivät ole kirjoilla Loviisassa, vaikka he työskentelevät ja liikkuvat alueella, kertoi Schröder.

LS:n tietojen mukaan tartunnan saaneet ovat vierastyöläisiä baltiasta, ja kaupungin tiedotteen tarkoittama yritys on entisen Rauma-Repolan Valkon hallissa toimiva raudoitusfirma Steel Import Finland Oy, jonka yksi baltialainen työntekijä olisi viety viime sunnuntaina sairaalaan huonetoverin hälyttämällä ambulanssilla hengitysvaikeuksien takia. Myöhemmin kuusi muuta heidän kanssa tekemisissä ollutta työntekijää varmistettiin koronapositiivisiksi.

Toinen loviisalaisyhtiöistä, jossa on todettu vain yksi koronatartunta, on vaatetusalan yritys Gemmi Oy, jonka työntekijät oli eiliseen mennessä testattu. Loviisan kaupungin koronajäljittäjät ovat arvioineet yrityksen yhdellä työntekijällä todetun tartunnan leviämisriskin työpaikalla pieneksi.

Koronariski on ajankohtainen myös Loviisassa.

Carita Schröder, perusturvajohtaja

Perusturvajohtaja Schröder vahvisti tiedon tartunnasta myös toisessa loviisalaisyhtiössä, mutta ei vahvistanut yritysten nimiä.

– Siitä toisesta tartunnasta ei toistaiseksi ole tiedotettu, koska kyse on pienehköstä teollisuusyrityksestä, jossa ei kuntalaisia käy asioimassa, ja siksi leviämisen riski on arvioitu pienemmäksi, Schröder kertoi.

Schröderin mukaan Loviisan kaupungin tartuntajäljittäjät ovat arvioineet todennäköisyyksiä, ja arvioineet, ettei yrityksen (Gemmi) työntekijöitä ole yhden koronatapauksen johdosta tarvetta asettaa karanteeniin.