Katso video ja kuvat: Pyhtäällä tuhoutui täysin 700 neliön varasto - ei henkilö- eikä eläinvahinkoja

Pyhtäällä palaa vanha navettarakennus. Noin 700 neliömetrin suuruinen rakennus sijaitsee Strukantien varrella. Kymenlaakson pelastuslaitoksen mukaan sammutus- ja pelastustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Sammutustöihin osallistuu 18 pelastuslaitoksen yksikköä Kymenlaaksosta ja Itä-Uudeltamaalta. Arto Henriksson

Arto Henriksson

Noin 700 neliömetrin kokoinen navettarakennus palaa parhaillaan Strukantiellä Pyhtäällä. Palopaikka sijaitsee kirkonkylän kaakkoispuolella, joen rannalla. Palosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja.

Katso Lovarin video palopaikalta Pyhtäällä

Hätäkeskus sai tiedon suurpalosta kello 13.26

Rakennuksessa oli palomestari Simo Noreman mukaan ainakin kahdeksan venettä, kolme traktoria ja kolme autoa. Myös pihalla oli useita autoja, joista osa vaurioitui kuumuudesta. Entisessä navetassa ei ollut lehmiä, vaan se oli lähinnä varastokäytössä.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle navetta oli täyden palon vaiheessa. Noreman mukaan rakennuksen pelastamiseksi ei ollut mitään tehtävissä.

– Navetassa oli sisällä useita veneitä, traktoreita ja autoja, ne paloivat hallin mukana, kertoi päivystävä palomestari Simo Norema Kymenlaakson pelastuslaitokselta. Rakennus palaa todennäköisesti niin sanotusti kivijalkaan.

Palavasta rakennuksesta saatiin kuitenkin savusukeltajien toimesta pelastettua irtainta omaisuutta, muun muassa hitsauslaitteita, kaasupulloja ja työkaluja.

Kymenlaakson pelastuslaitoksen mukaan sammutus- ja pelastustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Sammutus- ja raivaustöiden arvellaan kestävän iltamyöhään.

Sammutustöihin osallistuu noin 20 pelastuslaitoksen yksikköä Kymenlaaksosta ja Itä-Uudeltamaalta. Paikalla onn myös ensihoitoyksikkö sekä poliisi.

Palosta nouseva savu näkyy Loviisaan saakka.

Katso Lovarin video varastonavetan palosta

Uutista täydennetty lisäämällä tietoja ja video palon etenemisestä sekä täsmennetty navetta varastokäytössä olleeksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.