Tulipalo: Maatilan konesuoja koneineen paloi Ratulassa

Rakennuksen mukana paloi isoja maatalouskoneita. Palo syttyi Elimäen Ratulassa Lukijankuva

Maatilan konesuoja on tuhoutunut täysin tulipalossa Alaskyläntiellä Elimäen Ratulassa maanantaina lähellä Loviisan rajaa.

Kymenlaakson pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Tero Vanhamaan mukaan leikkuupuimuri, iso traktori ja maatalouskoneita on tuhoutunut rakennuksen mukana. Suojassa oli muun muassa ruisku, kyntöauora ja kylmäkuivuri, jota ei ollut käytetty.

Omistaja ehti pelastaa toisen traktorin suojasta ennen palon leviämistä.

Alustavien tietojen mukaan palo sai alkunsa konesuojan sisältä toisen traktorin läheisyydestä. Kaakkois-Suomen poliisi tutkii syttymissyytä.

Tuhoutunut rakennus oli puuverhoiltu ja yli 400 neliön suuruinen.

Maatilan muut rakennukset sijaitsevat noin 20 metrin päässä palaneesta konesuojasta. Ne eivät olleet vaarassa eikä tuli päässyt leviämään niihin, sillä tuulen suunta oli niistä poispäin.

Palomestari Vanhamaan mukaan pelastuslaitoksen sammutustoimet jatkuivat maatilalla maanantaina noin kello 18 saakka.

Sammutuksessa oli mukana useita yksiköitä Kymenlaakson pelastuslaitokselta ja yksi säiliösammutusyksikkö Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta. Hälytys tuli kello 14.09.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.