Asuntomessualueen tonttien haku avautui Loviisassa – teemoissa mukana etätyö, valaistus ja meri

Kuningattarenrannan asuntomessutonttien haku on avautunut ja messuteematkin julkaistu, Loviisan kaupunki tiedottaa.

Pientalotonttien ja yhtiömuotoisten tonttien hakuaika on 1.3.–30.4.2021. Tontteja voivat hakea yksityiset henkilöt, talotehtaat ja rakennusalan yritykset joko yksin tai yhdessä. Haettavana on 16 pientalotonttia, yhdeksän kelluvan talon tonttia ja yksi ryhmärakentamisen tontti.

Asuntomessuilla Loviisassa 2023 on teemoina meri, valaistus tunnelminen ja se, että asunto on enemmän kuin koti eli se toimii myös etätyöpisteenä ja lomakeitaana.

Kuningattarenrannan suunnittelua on tehty ajatuksella, että koti voisi toimia niin etätyöpisteenä kuin yritystoiminnan kotipaikkana. Vai voisiko kodista luoda lomakeitaan, josta ei koskaan tarvitsisi poistua enää mökille?

Pihapiirissä muutaman askeleen päässä voisi olla pihasauna, ja sen edessä siintäisi meri. Ei tarvitsisi lähteä merta edemmäs lomalle.

Alueelle Loviisassa rakennetaan taloja, joiden elinkaari ulottuu pitkälle tulevaisuuteen. Tilat on suunniteltu niin, että ne muuntuvat erilaisiin elämäntilanteisiin.

Asumisen lisäksi mietitään ympäristöystävällistä tilojen muunneltavuutta siten, ettei taloa aina tarvitse remontoida, kun tarpeet muuttuvat.

Historiallista alakaupunkia vastapäätä sijaitseva Kuningattarenrannan ainutlaatuinen sijainti asettaa vaatimuksia myös sille, miltä rakennettava alue näyttää vastarannalta katsottuna.

Valaistuksella luodaan erilaisia tunnelmia, sillä voidaan korostaa esimerkiksi pihapiirin ainutlaatuisia luonnonmuodostelmia, kallioleikkauksia ja puita. Valaistukseen huomiota kiinnittämällä tuodaan myös asumiseen sekä viihtyisyyttä että turvallisuutta.

Rakennettaville taloille luodaan ulkovalaistussuunnitelma osana pihasuunnittelua, kenties sellaista mikä korostaa pihan luontoarvoja.

Messuorganisaatio suosittelee valaistuksen suunnittelemista myös sisätiloihin, joihin voisi löytyä sopivia älykkäitä valaisturatkaisuja turvallisuutta, viihtyisyyttä ja energiatehokkuutta parantamaan.

Vesistön äärellä asuminen kaupungin keskustassa on monen suomalaisen unelma. Loviisan asuntomessualue tarjoaa upean mahdollisuuden asua aivan meren äärellä.

Asukkailla on myös vastuu ympäristön ja meren hyvinvoinnista. Suunnittelussa tulee huomioida alueella elävät eläimet, linnut ja kalat. Rantamaisemaa pyritään vaalimaan ja luonnonmukaisuutta korostetaan muun muassa säilyttämällä rantaviivan rikkonaisuutta.

Kaikessa toiminnassa huomioidaan meren läheisyys ja ekologinen rakennustapa. Pihoilla suositaan luonnonmateriaaleja. Omilla pienilläkin toimilla on merkitystä ja rakentamisessa voi tehdä pieniä, mutta merkityksellisiä asioita Suomenlahden hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut