Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Matkailijoiden yöpymiset romahtivat etenkin pääkaupunkiseudulla – kurjia lukemia ympäri maata

Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät Suomen majoitusliikkeissä 34 prosenttia viime vuodesta ja heille tilastoitiin 0,6 miljoonaa yöpymisvuorokautta tammikuussa 2021. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella kotimaiset yöpymiset vähenivät 25,7 prosenttia, kun pääkaupunkiseudulla laskua kertyi peräti reilut 60 prosenttia edellisvuodesta.

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät edellisvuodesta peräti 92,7 prosenttia ja ulkomaalaisille yöpymisiä tilastoitiin 50 000. Kaikkiaan yöpymisiä oli yhteensä 680 000, mikä oli lähes 60 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Suurin vähennys koettiin venäläisten yöpymisissä, ne vähenivät 163 500 yöllä. Heidän yöpymisiään oli 98,9 prosenttia vähemmän kuin tammikuussa 2020. Suurin ulkomaalaisten ryhmä olivat virolaiset 9 600 yöpymisellään. Toiseksi suurimpana olivat saksalaiset 6 100 yöpymisellä, kolmantena ruotsalaiset 4 300 yöpymisellä ja neljäntenä yhdysvaltalaiset 2 700 yöpymisellä.

Uudellamaalla ulkomaiset yöpymiset vähenivät 89 prosenttia ja Lapissa ne vähenivät liki 98 prosenttia vuoden takaisesta. Uudenmaan osuus kaikista ulkomaisista yöpymisistä oli 46 prosenttia ja Lapin 13 prosenttia.

Maakunnista korkeimmat hotellihuoneiden käyttöasteet mitattiin Kainuussa, liki 37 prosenttia ja Pohjois-Pohjanmaalla, reilut 30 prosenttia. Helsingissä hotellihuoneiden käyttöaste oli vajaat 18 prosenttia, Tampereella lähes 30 prosenttia, Turussa yli 24 prosenttia, Oulussa yli 35 prosenttia ja Rovaniemellä 19 prosenttia.

Hotellihuoneen toteutunut keskihinta oli tammikuussa 2021 koko maan osalta reilut 90 euroa vuorokaudelta, vuotta aiemmin se oli liki 115 euroa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman saatto- ja noutoliikenne keskitetään T1:een – uusi pääsisäänkäynti aukeaa joulukuussa

Maralta ja PAMilta välittömät reaktiot ravintolasulkuun – "Asetetaanko ravintoloiden sululle liian suuria tavoitteita", kysyy Maran nokkamies

Ennätystalvi vaihtui kylpylässä epävarmuuden vuodeksi – "Välillä rajoituksia on ollut vaikea ymmärtää", Sunborn Sagan toimitusjohtaja Riikka Kuusniemi sanoo