Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Intin intiimimmät tuvat valmiita – enemmän näkösuojaa ja pistorasia korvan juuressa

Ensimmäinen uuden konseptin mukaiseksi peruskorjattu kasarmi on valmistunut Kirkkonummen Upinniemeen. Varusmiehille on valmistunut täysin uudenlaiset tuvat joissa perinteiset metallisängyt korvautuvat aiempaa pidemmällä versiolla, jossa on enemmän näkösuojaa sekä hylly ja pistorasia laitteiden lataamiselle, kerrotaan Senaatti-kiinteistöjen tiedotteessa.

Senaatti ja Puolustusvoimat ovat yhteistyössä laatineet kokonaissuunnitelman, jonka mukaan tullaan peruskorjaamaan ja uudistamaan muut kasarmirakennukset, esikunnan tilat ja muut keskeiset tilat.

– K19-kasarmi on ensimmäinen uuden konseptin mukainen kasarmi ja se on samalla lähtölaukaus koko alueen tilojen ja toimintojen uudistumiselle. Uudistetut tilat tukevat ja mahdollistavat toiminnan uudistumista ja muun muassa Koulutus 2020 -ohjelman toteutusta, sanoo Rannikkoprikaatin huoltopäällikkö komentajakapteeni Mika Karvonen tiedotteessa.

Sisäilman laadun kannalta olennainen uudistus on, että harjoituksissa käytettyjä likaisia ja märkiä varusteita ei enää viedä majoituskerroksiin. Teltat kuivataan suuressa kuivaamossa, jossa ne nostetaan kattoon. Märät ulkovarusteet ripustetaan omiin kuivatuskaappeihin.

Uudessa kasarmissa opetus- ja koulutustilat uudistettiin vastaamaan Puolustusvoimien koulutus- ja käyttötarpeita. Erilaiseen työskentelyyn on käytössä erityyppisiä tiloja, joita voidaan myös muunnella käyttötarpeen mukaan.

Uusi, puolustushallinnon kiinteistöistä vastaava Puolustuskiinteistöt-liikelaitos aloitti toimintansa tämän vuoden alussa. Puolustuskiinteistöt on Senaatti-kiinteistöjen tytärliikelaitos, joka vastaa sekä Puolustusvoimien käyttämien tilojen ylläpidosta että niiden omistuksesta ja hyödyntää toiminnassaan konsernin yhteisiä palveluita ja toimintamalleja.