Kuntatalous | Lapinjärven valtuusto hyväksyi arviointiryöryhmän raportin ja säästöohjelman

Lapinjärven valtuusto hyväksyi keskiviikkona pidemmittä pulinoitta yksimielisesti valtiovarainministeriön arviointiryhmän raportin ja tasapainottamisohjelman vuosille 2021-2024.

Valtuusto hyväksyi myös ohjelmaan kuuluvat pitemmän aikavälin toimenpiteet ja tavoiteluvut tuleville vuosille laadittaviin taloussuunnitelmiin.

Arviointiryhmä ei ehdota tässä vaiheessa erityisen kuntajakoselvityksen asettamista. Kunta velvoitetaan toimittamaan valtiovarainministeriöön marraskuussa 2021 konsernitason sekä peruskunnan tilinpäätösennuste.

Lisäksi on kunnan on toimitettava kirjallinen seloste toteutetuista ja valmistelussa olevista talouden tasapainottamistoimenpiteistä.

Valtiovarainministeriö tulee seuraamaan Lapinjärven kunnan talouden kehitystä ja ministeriö voi tarvittaessa, kriisikuntakriteerien täyttyessä asettaa uudelleen arviointiryhmän selvittämään kunnan mahdollisuutta jatkaa itsenäisenä kuntana.

Arviointiryhmä katsoi, että kunnalla on vielä tällä hetkellä edellytykset palvelujen järjestämiseen ja turvaamiseen kuntalaisille itsenäisenä kuntana.

– Olennaista on se, että kunnassa toteutetaan ne toimenpiteet siinä laajuudessa kuin ne on arviointiryhmälle tasapainottamisohjelmassa esitetty, jotta arviointimenettelyä ei käynnistetä uudestaan, valtuuston päätöksessä todetaan.

Arviointiohjelmaa pitää noudattaa kaikilla sen osa-alueilla.

Tiina Heikka, kunnanjohtaja

Livetallenne Lapinjärven valtuustosta 17.2.2021

Arviointityöryhmän raportti esillä Lapinjärven valtuustossa

Lapinjärvi vältti selvitystilan, mutta tasapainottamisohjelma jatkuu vuoteen 2024 saakka

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut