Kaupunginhallitus vaihtui Loviisassa – puheenjohtajuus säilyi RKP:llä

Loviisan kaupunginvaltuusto päätti keskiviikon kokouksessaan erottaa kaupunginhallituksen. Päätös syntyi äänin 30–4, yksi poissa.

Ainoastaan kokoomuksen edustajat olivat sitä mieltä, että kaupunginhallitus olisi voinut jatkaa samassa kokoonpanossa valtuustokauden loppuun asti eli kesäkuun alkuun.

Uusi kaupunginhallitus valittiin samassa kokouksessa.

Puheenjohtajuus pysyy RKP:llä. Puheenjohtajaksi valittiin Tom Liljestrand (varalla Stefan Thesslund). Ensimmäinen varapuheenjohtaja on sosialidemokraattien Arja Isotalo (varalla Satu Hämäläinen).

Toinen varapuheenjohtaja on kokoomuksen Juha Karvonen, jonka varajäsen on kaupunginhallituksen entinen puhenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén. Hän edusti aikaisemmin RKP:tä, mutta siirtyi viime vuoden lopulla kokoomukseen.

Kaupunginhallituksen jäsenet ovat RKP:n edustajat Lotte-Marie Uutinen (varalla Marina Bruce), Leif Skogster (Jonna Hinttaniemi), Mikael Karlsson (Roger Turku) ja Eva Sederholm (Nina Björkman-Nysten). Sosialidemokraattien edustaja on Jari Kekkonen (Toni Paakkarinen) ja perussuomalaisten Paula Siljander (varamiehenään demareihin siirtynyt Veli-Matti Mettinen).

Kaupunginhallituksen jäsenet ovat pääosin samoja kuin aikaisemminkin. Isoin muutos on siinä, että Tom Liljestrand siirtyy jäsenen paikalta puheenjohtajaksi ja nykyinen puheenjohtaja, nyt kokoomusta edustava Mia Heijnsbroek-Wirén kokoomusedustaja Juha Karvosen varajäseneksi.

Jatkossakin hallituksessa on RKP:n enemmistö. Heillä on viisi edustajaa. Sosialidemokraateilla on kaksi paikkaa ja kokoomuksella sekä perussuomalaisilla kummallakin yksi paikka.

Uusi puheenjohtaja Tom Liljestrand kiitti luottamuksesta. Hän totesi, että kolme kuukautta on lyhyt aika toimia ja sinä aikana ehditään tehdä vain rajallisesti asioita.

– Pyrin parantamaan poliittista yhteistyötä käymällä keskusteluja kaikkien ryhmien kanssa, totesi Liljestrand, joka samalla kiitti Mia Heijnsbroek-Wiréniä siitä työstä, jonka hän teki toimiessaan viimeiset kuusi vuotta kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut