Koronavirus riehui helsinkiläisravintolassa, samassa talossa 100 opiskelija-asuntoa – "Olisi tärkeätä saada kaikki asiakkaat nopeasti tavoitettua"

Time Out Sports Bar & Grill -ravintola sijaitsee entisessä Avaran toimitalossa metroradan kupeessa. Nyt talossa on opiskelija-asuntoja. Arkisto / Jukka Hämäläinen
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Helsingin Rastilassa sijaitsevassa Time Out Sports Bar & Grill -ravintolassa lauantaina 30. tammikuuta aikaa viettäneillä on todettu koronavirustartuntoja, tiedottaa Helsingin kaupunki. Tartunnan saaneet ovat mahdollisesti altistaneet ravintolan muita asiakkaita. Kyseessä saattaa olla helpommin tarttuva koronavirusmuunnos.

Kyseinen ravintola sijaitsee Retkeilijänkuja 11:ssä sijaitsevassa suuressa talossa, johon remontoitiin sata Hoasin opiskelija-asuntoa. Asunnot valmistuivat viime syksynä, samainen talo tuli aiemmin tunnetuksi Avara Oy:n toimitalona.

Tartuntoja on todettu tähän mennessä viidellätoista ravintolassa 30. tammikuuta olleella henkilöllä. Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan tiedotteen mukaan kyseisenä iltana ravintolassa oli noin 30 asiakasta, eikä heitä kaikkia ole vielä tavoitettu.

– Tilanteessa olisi tärkeätä saada kaikki asiakkaat nopeasti tavoitettua, koska tartuntariski kyseisenä iltana ravintolassa olleilla asiakkailla on merkittävä, Helsingin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi kertoo tiedotteessa.

Koronavirustartunnan oireita ovat lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Helsingissä koronatartuntaryppäitä vaihto-opiskelijoilla ja rakennusmiehillä – Näissä ravintoloissa opiskelijat liikkuivat

Helsingin epidemiologisen toiminnan asiantuntijat ovat tehneet yhteistyötä tilanteen selvittämisessä Etelä-Suomen aluehallintoviraston kanssa. Tiedotteessa kaikkia ravintolassa 30. tammikuuta olleita pyydetään ottamaan yhteyttä Epidemiologiseen toimintaan, jos heihin ei vielä ole oltu yhteydessä, p. 09 310 5122 (ma–su kello 9–15.30) tai tartuntataudit(at)hel.fi

– Lisäksi pyydämme 31.1.–6.2. kyseisessä ravintolassa olleita tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan välittömästi koronavirustestiin, jos lieviäkin oireita ilmenee, lisätään tiedotteessa.

Helsinkiläiset ja Helsingissä asuvat voivat tehdä koronavirusoirearvion osoitteessa Omaolo.fi.

Maskikeskustelu käy kuumana – ffp2-hengityssuojaimet maksavat jopa kolme euroa kappaleelta

VTT:n selvitys: Matkustajan käytöksellä suurin merkitys joukkoliikenteen koronaturvallisuudelle – "Avokonttorissa riski on noin kymmenkertainen työmatkaan nähden"

Koronatartunnat kääntyivät taas nousuun – synkän arvion mukaan laajempiin rokotuksiin päästään vasta kesän jälkeen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.