Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seksillä kohauttaneen lama-Suomen laulajattaren näyttelijä: "Hänen pinkkinä hehkuva naiseutensa teki minuun suuren vaikutuksen"

Noin vuoden päästä ensi-iltansa saavan Kikka!-elokuvan nimiroolin näyttelee Sara Melleri. Iskelmälaulaja Kikka (Kirsi Sirén, 1964–2005) ponnahti julkisuuteen 1980–90-lukujen taitteessa ja hänen rohkea ulkoasunsa ja laulujen pikkutuhmat sanoitukset viihdyttivät 1990-luvun alun lama-Suomen harmaudessa elävää kansaa samoin kuin aikansa muut pikkutuhmat ilmiöt, kuten seksiravintolat ja topless-tarjoilijat. Lauluista tunnetuimpia ovat Mä haluun viihdyttää ja Sukkula Venukseen.

Kikka!-elokuvan ohjaa myös näyttelijänä tunnettu ohjaaja Anna Paavilainen, joka voitti parhaan lyhytelokuvan Jussi-palkinnon viime vuonna. Nordisk Filmin tiedotteen mukaan Kikka! on elokuva laulaja-viihdetaiteilija Kikasta, ihmisistä hänen ympärillään sekä aikakaudesta, jolloin Suomi oli matkalla lamasta kohti nousukautta. Kikka! kertoo rohkeasta ja vilpittömästä ihmisestä, naisesta, joka rakasti esiintyä ja antoi iloa muille, vaikka hänen taiteilijuuttaan kyseenalaistettiin.

– Kikan rooli tuntuu unelmien täyttymykseltä, joka tulee vain kerran elämässä ja olen siitä hyvin kiitollinen. Muistan elävästi nähneeni Kikan Mä haluun viihdyttää -musavideon 4–5-vuotiaana ja muistan miten hänen pinkkinä hehkuva naiseutensa teki minuun suuren vaikutuksen, kertoo Melleri tiedotteessa.

– Kikka on ollut näyttävä diskokuningatar, lasten laulattaja, tanssilavojen suosikki, räjähtelevä, herkkä, kompleksinen ja ihana – mikään ei ole näyttelijänä kiinnostavampaa kuin sukeltaa tällaisen taiteilijan elämään ja saada tuoda meidän versiomme Kikasta valkokankaalle, Melleri jatkaa.

Ohjaaja Paavilainen kertoo katsoneensa viime keväänä lähes 50 koekuvausnauhaa ja vaikka olisi halunnut valita Kikaksi jokaisen heistä, valinta oli selvä.

– Sara Melleri aiheuttaa minussa samanlaisen ilon ja hepulin yhdistelmän mitä Kikan esiintyminen ja sanomiset aiheuttavat. Ihailen myös Saraa taiteilijana ja olen innoissani saadessani tehdä elokuvan Kikasta juuri hänen kanssaan, kertoo Paavilainen tiedotteessa.

Myös Melleri on palkittu Jussi-palkinnolla roolistaan elokuvassa Sisko tahtoisin jäädä. Hänet nähdään tänä vuonna myös elokuvissa Den längsta dagen ja Fucking with nobody.

Kikan! kuvaukset alkavat helmikuussa. Elokuvan käsikirjoittaa Maarit Nissilä ja tuottaa Elokuvayhtiö Komeetta tuottajana Kaisla Viitala. Elokuvan rahoittajia ovat Yle ja Suomen elokuvasäätiö. Elokuvan levittää Nordisk Film.