Katso kuvat: Tavarajuna murjoi pakettiauton pahoin Skinnarbyn tasoristeyksessä

Pakettiauto murjoutui korjauskelvottomaksi, mutta kuljettaja säilyi vammoitta tasoristeysonnettomuudessa Loviisan Skinnarbyssä perjantaina puoliltapäivin. Arto Henriksson
Arto Henriksson

Arto Henriksson

Pakettiauto murjoutui korjauskelvottomaksi, mutta mieskuljettaja säilyi vammoitta rajussa tasoristeysonnettomuudessa Loviisan Skinnarbyssa perjantaina puolilta päivin.

Pakettiauto oli tulossa Skinnarbyn kylästä idästä Lapinjärventien suuntaan, kun Valkon satamasta Lahteen matkalla ollut tavarajunan veturi törmäsi auton etuosaan.

Pakettiauto pyörähti raiteiden vieressä ympäri ja sinkoutui penkkaan, mutta ei onneksi jäänyt junan alle. Auton etuosa ruhjoutui täysin, mutta turvavyö ja turvatyyny koituivat kuljettajan pelastukseksi. Myös peräosa ja kyljet kärsivät vaurioita.

Noin 100 metrin pituinen juna pysähtyi vasta noin 150 metrin päässä törmäyspaikasta. Junassa oli kolme veturia ja kymmenen tyhjää hiilivaunua. Veturissa ei ollut nähtävissä vakavampia vaurioita, ja se pääsi jatkamaan matkaansa parisen tuntia törmäyksen jälkeen.

Skinnabyntien Stop-merkillä varustetussa tasoristeyksessä ei ole puomeja eikä varoitusvaloja. Samassa tasoristeyksessä sattui kuolonkolari 1970-luvulla.

– Junankuljettaja huudatti pilliä kyllä antaumuksella, jarrutti äänestä päätellen ja sitten tossahti, kertoi silminnäkijä Loviisan Sanomien Facebook-ryhmässä.

Ensimmäisenä paikalle ennätti näköetäisyyden päästä asemaltaan Hommansby FBK. Paikalle hälytettiin pelastus- ja ensihoitoyksiköitä Loviisasta ja Porvoosta sekä poliisi. Ensihoito tarkasti kuljettajan, jota ei kuljetettu sairaalaan.

Väylävirasto aikoo korjata tasoristeyksen vauriot heti alkuviikosta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.