Kaupunginhallituksen erottaminen etenee Loviisassa – lopullinen päätös saadaan vasta helmikuussa

Valtuusto kokoontui etänä, mutta fyysisesti paikan päällä olivat valtuuston puheenjohtaja Otto Andersson (vas.), kaupunginkansliakeskuksen johtaja Kristina Lönnfors, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wiren ja kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom. Loviisan valtuuston livelähetys
Riitta Ketola

Riitta Ketola

Loviisan kaupunginvaltuusto hyväksyi RKP:n valtuustoryhmän esityksen siitä, että valtuusto asettaa tilapäisen valiokunnan valmistelemaan kaupunginhallituksen erottamista.

Asiasta oli päästy sopuun jo ennen valtuuston kokousta, mutta puheenvuoroista kävi ilmi, että päätös ei ollut kaikille osapuolille mieluinen ja kritiikkiä esitettiin, mutta päätökset tehtiin yksimielisesti.

Tilapäiseen valiokuntaan valittiin varsinaisiksi jäseniksi RKP:n Mia Aitokari (puheenjohtaja), demareiden Pertti Lohenoja (varapuheenjohtaja), kokoomuksen Janne Lepola, vihreiden Reeta Rossi ja keskustan Kari Hagfors.

Varajäsenet ovat Maria Grundström (r.), Kalevi Lappalainen (sd), Anne Sokka-Tuomala (kok), Janne Länsipuro (vihr.) ja Katja Pekkola (kesk.).

Tilapäisen toimikunnan sihteerinä toimii kaupunginkansliakeskuksen johtaja Kristina Lönnfors.

Valtuusto toivoo, että tilapäinen toimikunta pyrkii hoitamaan tehtävän siten, että kysymys siitä, nauttiiko kaupunginhallitus valtuuston luottamusta, voidaan käsitellä valtuuston varsinaisessa kokouksessa helmikuussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.