Kotihoidon työt sujuivat myräkästä huolimatta

Viime viikon lumimyräkkä vaikeutti työntekijöiden kulkemista, mutta kotihoidon asiakkaat on saatu hoidettua. Arto Henriksson
Riitta Ketola

Riitta Ketola

Kuluneen viikon lumimyräkkä aiheutti käytännön ongelmia muun muassa kotipalvelun asiakkaita hoitaville kaupungin työntekijöille.

Senioripalvelujen palveluvastaava Monica Sund on kuitenkin iloinen siitä, että kaikki asiakkaat on saatu hoidettu.

– Perille pääsy on ottanut vähän enemmän aika, mutta ennemmin tai myöhemmin on päästy paikalle. En ole kuullut, että kukaan olisi jäänyt ilman välttämätöntä hoitoa.

– Jotain sellaista hoitoa, jota voi tehdä myöhemmin, on siirretty eteenpäin.

Joissain tilanteissa henkilökunta on jättänyt auton pois käytöstä ja mennyt paikan päälle kävellen, jos matka oli lyhyt, sillä parkkipaikan saamisessa on ollut ongelmia ennen kuin aurauksia on saatu tehtyä loppuun asti.

– Kävellen on päästy nopeammin perille.

Kaupunkialueen ulkopuolella on ollut myös omia ongelmia eri kyliin ja saaristoon pääsyssä, mutta nämäkin asiakkaat on saatu hoidettua.

– Päivät ovat työntekijöillä venyneet, jotta on saatu kaikki hoidettua On ollut raskasta tehdä töitä, kun on paljon lunta ja vaikeuksia päästä sisään kaikkialle, mutta hyvillä mielin ollaan sen vuoksi, että pärjättiin tässä tilanteessa.

– Joitain auton lumeen kiinni juuttumisia on ollut, mutta ei sen vakavampaa. Nythän tilanne alkaa jo rauhoittua, kun saadaan lumia pois teiden varsilta, ja saadaan autot parkkiin.

Kotihoidon työntekijöillä on ollut raskas vuosi ennen kaikkea koronapandemian vuoksi.

Oman lisänsä toivat lomautukset viime vuoden puolella.

Hoitohenkilökunta ei ollut lomautettuna, mutta esimiehet ja tukihenkilökunta, kuten kotikuntoutustiimi ja palveluohjaus, olivat kaksi viikkoa lomautuksessa.

Monica Sund kuitenkin uskoo, että tuleva kevät ja kesä antavat voimia jaksamiseen. Työntekijät eivät ole myöskään sairastelleet normaalia enemmän.

– Se on ollut hyvä asia, että työntekijät ovat paljolti säästyneet flunssilta. Ainahan on tietenkin pesty käsiä, mutta nyt siihen on kiinnitetty enemmän huomiota.

– Lisäksi vapaa-aikana ollaan enemmän omissa oloissa, joten sekin varmasti auttaa.

– Helpottaa, kun sijaisten käyttö vähenee ja voidaan tehdä vakituisella porukalla, eikä töitä kasaannu muille.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.