Vartijakoulutus alkaa keväällä Careeriassa – alalla on hyvät työllisyysnäkymät

Vartijoista ja järjestyksenvalvojista on pulaa, ja ala kasvaa koko ajan. Ammatti turvallisuusalalla soveltuu monelle, ja Careeria vastaakin turvallisuusalan työvoimapulaan käynnistämällä maaliskuussa 2021 lyhytkestoisen vartijakoulutuksen, oppilaitos tiedottaa.

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena ja se on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alla oleville henkilöille.

Vartijakoulutus toteutetaan Porvoossa 1.3.–1.6.2021 työvoimakoulutuksena, ja se on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alla olevilla henkilöille. Työllistymisnäkymät alalla ovat Careerian tiedotteen mukaan hyvät.

Careeriassa vartijakoulutuksen suorittaneista valtaosa työllistyy alalle. Turvallisuusalan tehtäväkenttä on laaja, ja työ sopii sekä naisille että miehille. Paikallis-, piiri-, myymälävartijan tai hälytyskeskuspäivystäjän lisäksi vartijoita työskentelee paljon myös yrityspuistoissa tai toimistohotelleissa.

Aulapalvelutyö on pääasiassa asiakaspalvelutyötä ja avustavia toimistotehtäviä, mutta työnantajat haluavat myös aulassa työskenteleville usein vartijan statuksen.

Careerian työvoimakoulutuksessa suoritetaan ensin väliaikaisen vartijan koulutus, jonka jälkeen voi hakea oman paikkakunnan poliisiviranomaiselta väliaikaista vartijakorttia.

Tällä kortilla on lupa työskennellä turvallisuusalalla neljän kuukauden ajan. Opintoihin kuuluvan vartijan koulutuksen suorittamisen jälkeen voi hakea pysyvää vartijakorttia. Koulutus sisältää myös järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen sekä työturvallisuuskorttikoulutuksen.

Koulutus on suunniteltu niin, että teoriaopintojen välissä on työssäoppimista. Tämä auttaa pääsemään kiinni työelämään. Moni jääkin töihin työssäoppimispaikkaansa.

Careeriasta on työllistytty muun muassa Kilpilahden öljynjalostamolle, sosiaali- ja terveyspalvelujen vartiointitehtäviin sekä kauppakeskuksiin. Kun korona-aika väistyy, on järjestyksenvalvojille tarjolla töitä myös tapahtuma-alalla: konserteissa, urheilukilpailuissa, ja ravintoloiden ovimiehinä.

Maaliskuussa toteutettava työvoimakoulutus on osa turvallisuusalan ammattitutkintoa, josta suoritetaan kaksi osaa: vartijan koulutus ja järjestyksenvalvonta. Osatutkinnolla pääsee kiinni työelämään, ja koko tutkinnon voi halutessaan suorittaa loppuun oppilaitoksessa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut