Kymenlaakson Sähköverkko Oy varoittaa tiistain ja keskiviikon ajaksi ennustetusta voimakkaasta tuulesta ja lumisateesta.

Sähkönsiirtoyhtiön tiedotteen mukaan voimakas tuuli yhdessä lumisateiden kanssa saattaa aiheuttaa häiriöitä sähkönjakeluun erityisesti 12.–13.1.2021

Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan 12.1. tiistai-illan ja 13.1. keskiviikon kuluessa Suomeen leviää voimakas lumipyry lännestä. Myräkästä ennustetaan niin kovaa, että jopa meteorologit käyttävät siitä sanaa poikkeuksellinen. Ilmatietieen laitoksen mukaan sanaa käytetään vain, kun sääilmiö esiintyy sadan vuoden aikana tilastollisesti keskimäärin 2–3 kertaa.

- Voimakkaimman lumisadealueen ennustetaan jäävän Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueen ulkopuolelle. Lumisadetta kertyy kuitenkin merkittävä määrä, ja jos lämpötila on lähellä nollaa, satava lumi tarttuu helposti puihin.

- Sadealueen mukana tuleva voimakas tuuli edelleen edesauttaa tätä asiaa. Ennusteen mukaan 12.1. kello 00.00 – 13.1. kello 12.00 välisenä aikana tuulenpuuskien odotetaan nousevan koko KSOY:n verkkoalueella noin 15 metriä sekunnissa luokkaan, kertoi siirtoyhtiö tiedotteessaan.

Myrskyuuli ei yhtiön mukaan vaikuta juurikaan paljaisiin puihin, mutta alueilla, joissa lunta on kertynyt puihin tai johtimiin, voi tästä aiheutua keskeytyksiä sähkönjakeluun.

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, yhtiö pyytää ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroon 05 778 0222. Sähkönjakelun tilanneseuranta ja häiriökartta löytyvät KSOY:n verkkosivuilta tai tästä linkistä.

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei yhtiön mukaan tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue, neuvoo Kymenlaakson Sähköverkko Oy.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut