Öljytankkeri M/T Neste siirtyy Norjan lipun alle - myös muita omistusjärjestelyjä tulossa Nesteen laivastoon

Öljytankkeri M/T Neste on Valkon satamassa siirretty Norjan lipun alle ja uuden miehistön komentoon. Arto Henriksson
Arto Henriksson

Arto Henriksson

Loviisan Sanomat kertoi sunnuntaina, että Valkon satamaan oli saapunut huoltokäynnille harvinaisempi vieras eli öljytankkeri M/T Neste.

Myöhemmin illalla Neste Oyj:n viestinnästä kerrottiin, että vuonna 2005 valmistunut M/T Neste siirtyy Suomen lipun alta Norjan lipun alle.

Nesteen mukaan Valkossa vaihdetaan lipun lisäksi myös aluksen päällystö ja miehistö.

- M/T Neste -alus on korvattu uudemmalla energiatehokkaalla aluksella. Osana korvausprosessia alus siirtyy pois Suomen alusrekisteristä ja siksi M/T Neste on Loviisassa Valkon satamassa suunnitellusti vaihtamassa miehistöä ja lippua.

- Vaihto-operaatio vie muutaman päivän, minä aikana varmistetaan, että uusi miehistö voi turvallisesti jatkaa aluksen operointia, kertoi Päivi Kivilä Nesteen konserniviestinnästä Loviisan Sanomille.

M/T Neste rekisteröidään tiettävästi norjalaiseen Norwegian International Ship Registeriin, ja sen kotisatamaksi vaihtuu Porvoon sijaan Arendal Oslon lounaispuolella.

Lovarin tietojen mukaan myös tankkeri M/T Futura on menossa myyntiin, ja Neste suunnittelee myös muita laivastonsa omisturjärjestelyjä.

Neste-tankkerin on määrä irtautua Valkon satamasta tiistaina kello 22 aikoihin ja suunnata keskiviikoksi Kilpilahden satamaan.

Öljytankkeri M/T Neste huoltotauolla Valkon satamassa - vaihtaa ulkomaanliputukseen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.