Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uhkauksella ryyditetty kyberhyökkäys jumitti Eilakaislan palvelimen – asiakkaiden henkilötietoja mahdollisesti vaarantunut

Henkilöstöpalvelualan yritys Eilakaisla Oy joutui viime viikon lopulla kyberhyökkäyksen kohteeksi.

Kiristyshaittaohjelmahyökkäyksen takia yrityksen palvelin lakkasi perjantaina toimimasta. Yritys tiedottaa, että hyökkäyksen yhteydessä vastaanotettu uhkausviesti koskee vain liiketoiminnan keskeyttämistä.

Eilakaisla pitää mahdollisena, että yrityksen työnhakijoiden ja työntekijöiden henkilötietoja sekä asiakkaiden laskutustietoja on vaarantunut. Yrityksen mukaan tästä ei kuitenkaan ole löytynyt viitteitä.

Tapahtumasta on heti sen selvittyä tehty rikosilmoitus ja ilmoitettu kyberturvallisuuskeskukselle sekä tietosuojavaltuutetun toimistolle.

Rikostutkimuksen sekä tietovuotojen selvitystyöt ovat kesken, poliisi tutkii tapausta törkeänä tietomurtona ja törkeänä kiristysyrityksenä.

Mikäli selvitystyön perusteella ilmenee, että henkilötietoja on varastettu, Eilakaisla tulee olemaan ensi tilassa yhteydessä jokaiseen, jonka tietoja mahdollisesti on viety, yritys tiedottaa.

Varotoimenpiteenä yritys suosittelee kuitenkin, että Kaislanet-palvelun käyttäjät kävisivät päivittämässä salasanansa.

– Otamme työntekijöidemme sekä työnhakijoidemme huolen erittäin vakavasti ja teemme kaikkemme, jotta tilanne saadaan hoidettua mahdollisimman hyvin, kertoo Eilakaislan toimitusjohtaja Erika Ehrnrooth tiedotteessa.

Eilakaisla on valtakunnallinen ketju, jolla on useita toimipisteitä ympäri maata.