Öljytankkeri M/T Neste huoltotauolla Valkon satamassa - vaihtaa ulkomaanliputukseen.

Harvinainen vieras. Nesteen tankkeri Ojli saapui torstaina tauolle Loviisan satamaan, josta sen on määrä lähteä tiistaina. Arto Henriksson

Loviisan Valkon satamaan saapui torstaina hieman harvinaisempi vieras, kun Porvooseen rekisteröity öljy- ja kemikaalitankkeri Neste Ojli kiinnittyi pohjoislaituriin. Hieman yllättäen M/T Neste siirtyy vuoden vaihteessa Suomen lipun alta ulkomaalaisomistukseen.

Perjantaina aluksen muonavarastoja täydennettiin ja mukaan lastattiin muitakin tarvikkeita.

- Nesteen tankkeri ei lastaa tai pura Loviisassa vaan tarvitsi laituripaikkaa muutamaksi päiväksi, kertoi Loviisan satamajohtaja Tiina Vepsäläinen.

M/T Neste liikennöi Suomen lipun alla ja siinä on 15 hengen suomalainen miehistö. Alus liikennöi pääasiassa Pohjois-Euroopassa.

Perjantaina iltana Neste Oyj vastasi Lovarin kysymyksiin M/T Nesteen jatkosta.

- M/T Neste -alus on korvattu uudemmalla energiatehokkaalla aluksella. Osana korvausprosessia alus siirtyy pois Suomen alusrekisteristä ja siksi M/T Neste on Loviisassa Valkon satamassa suunnitellusti vaihtamassa miehistöä ja lippua.

- Vaihto-operaatio vie muutaman päivän, minä aikana varmistetaan, että uusi miehistö voi turvallisesti jatkaa aluksen operointia, kertoi Päivi Kivilä Nesteen konserniviestinnästä Loviisan Sanomille perjantai-iltana.

Vuonna 2005 valmistunut, noin 170 metrin pituinen ja 24 metrin levyinen tankkeri oli Valkoon saapuessaan tyhjillään. Täydessä lastissa aluksen syväys on 10,90 metriä.

Kaksoisrunkoinen alus on rakennettu korkeimpaan jääluokkaan 1A Super ja se on varustettu integroidulla komentosillalla sekä kehittyneellä automatiikalla.

Aluksen mitattu huippunopeus on 12,9 solmua.

M/T Neste Ojlin on määrä lähteä takaisin merelle myöhään tiistai-iltana.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.