Ravit | Loviisalaisen Nyyti-Maria Timosen valmentama Rokin Maxi kärkisijoilla Kavioliigassa

Loviisalaisen Nyyti-Maria Timosen valmentama Rokin Maxi jatkaa vahvaa talvikauttaan Jokimaan Kavioliiga-osakilpailuissa. Kauden neljästä Kavioliigan startistaan ori on sijoittunut mitalisijoille peräti kolmesti.

Rokin Maxin viime vuosi sujui vaihtelevissa merkeissä. Kesällä loviisalaisori voitti mm. Suur-Hollola-ajon karsinnan, mutta loppukesänä kärkisijat jäivät saavuttamatta. Nyyti-Maria Timosen valmentama huippuravuri osallistui elokuussa vielä kuninkuuskilpaan, jonka jälkeen kaviourat saivat odottaa marraskuulle asti. Tauolta kilpailuihin palasi huippukuntoa uhkuva ravuri, kerrotaan Hippoksen tiedotteessa.

Kuudesta tauon jälkeisestä startista peräti viisi on päättynyt kolmen parhaan joukkoon ja Seinäjoen Kavioliiga-osakilpailuissa Rokin Maxi laukkasi kesken kärkikamppailun.

Jokimaalle lähdetään luottavaisin mielin, vaikka valmentajan mukaan tuurit ovatkin olleet tallin nousukuntoisia kilpailijoita vastaan.

- Hevoset ovat ihan kunnossa, kunhan tuurit kääntyisivät. Tuntuu, että startteihin ei meinata saada kunnolla tuuria, mutta ehkä tämä tästä joku päivä kääntyy, Nyyti-Maria Timonen pohtii Hippoksen tiedotteessa.

- Rokin Maxin kanssa lähdetään hyvillä fiiliksillä Lahteen, hevonen on kunnossa. Jos on pikkuisen tuuria matkassa, niin pärjäämistäkin saattaa tulla. Pakkastakin on luvattu lauantaille, niin se sopii meille erityisen hyvin.”

Sen luonne on täysi kymppi. Luulen, että se on sillä se kaikista isoin asia.

Nyyti-Maria Timonen

Kesästä lähtien Rokin Maxin rattailla paikkansa on vakiinnuttanut erityisesti suomenhevosten valmentajana tunnettu Teemu Okkolin, joka taitaa myös ohjastamisen. Kokeneen hevosmiehen sanaa kuunnellaan loviisalaistallissa tarkasti.

- Hevosen kanssa on tehty vuoden aikana pieniä muutoksia, sen mukaan miten Teemu on halunnut tehdä. Ollaan annettu hänelle tavalla vapaat kädet, ja kuunneltu, mitä hän tekisi. Täytyy olla tyytyväinen, sillä nyt on oikea suunta hevosen kanssa.

- Pieniä varustemuutoksia tehdään vielä Jokimaalle, ja kokeillaan nyt puolilappuja. Teemu halusi vielä pienen lisän maalisuoralle, ja katsotaan miten nuo toimivat, Timonen taustoittaa mahdollisia syitä loppuvuoden menestykselle.

Rokin Maxi on kilpaillut Timosen valmennuksesta käsin jo vuodesta 2013 ja pitkälle uralle mahtuu mm. kolme esiintymistä Kuninkuusravien pääkilpailuissa.

Kilpailutilanteessa Rokin Maxi tunnetaan sitkeänä kilpailijana, joka tekee aina parhaansa. Timoselta udeltaessa, että mitkä asiat tekevät siitä niin erityisen kilpahevosen, nousee poikkeuksellinen luonne esille.

- Se on niin älyttömän rauhallinen hevonen kaikin puolin. Se ei stressaa mitään tai ketään. Jos kaikki suomenhevosoriit olisivat tuollaisia, niin minulla ei muita olisikaan tallissa, Timonen naureskelee.

- Sen luonne on täysi kymppi. Luulen että se on sillä se kaikista isoin asia.

Hyvistä kilpahevosista puhuttaessa monesti esille nousee hevosen syöminen ennen ja jälkeen kilpailusuoritusten. Kuten huippu-urheilijoilla yleensä, hyvällä ruokahalulla taataan riittävä palautuminen sekä valmistautuminen suoritukseen.

- Tämä ei nirsoile ruuan kanssa, päinvastoin, joutuu olemaan tarkkana, ettei anna liikaa. Nyt naurattaa, kun tässä juuri laitan Rokille yöheiniä ja toinen syö tässä minkä kerkeää. Onhan tämä lungi kaveri ja mahtava hevonen. Toivottavasti periyttäisi varsoihinkin tätä luonnetta, tallilta tavoitettu valmentaja kuvailee Rokin Maxia.

Linkki: Kavioliigan pistetilanne

Kylmäveristen Kavioliiga-osakilpailu, Jokimaa, 9.1.2020, kello 15.00

Ryhmäajo 2140 metriä

1. Koskelan Akseli / Jukka-Pekka Kauhanen

2. Tee Wee Paroni / Henri Bollström

3. Rokin Maxi / Teemu Okkolin

4. Pyörylän Paroni / Iikka Nurmonen

5. Morison / Tapio Perttunen

6. Vixen / Santtu Raitala

7. Välähdys / Ville Korjus

8. Nopsan Vauhti / Ville Tonttila

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut