Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mia Heijnsbroek-Wirén jättää paikkansa kaupunginhallituksen puheenjohtajana

RKP:n valtuustoryhmä julkaisi maanantaina tiedotteen, jonka mukaan kaupunginhallituksen puheenjohtajuus kuuluu RKP:lle eikä Kokoomukseen siirtynyt Mia Heijnsbroek-Wirén voi enää jatkaa tehtävässään.

RKP:n tiedotteen jälkeen Heijnsbroek-Wirén lähetti iltapäivällä oman vastauksensa, jossa hän ilmoitti eroavansa puheenjohtajan tehtävästä vapaaehtoisesti.

- Olen sunnuntai iltana saanut viestin Rkp-ryhmän yksimielisestä päätöksestä ilmoittaa minulle, että en voi jatkaa kaupunginhallituksen puheenjohtajana valtuustokauden loppuun koska olen siirtynyt kokoomuksen valtuustoryhmään. Kunnioitan heidän päätöstään, kertoi Heijnsbroek-Wirén.

- Välttääkseni raskaita prosesseja sekä kaupungin organisaatiolle että valtuustoryhmille tulen anomaan valtuustolta vapautusta kaupunginhallituksen puheenjohtajuudesta. Jatkan hallituksen jäsenenä kokoomuksen valtuustoryhmässä.

- Nyt katson eteenpäin ja toivon luottamusta tulevissa kuntavaaleissa, jotta voin jatkaa työtäni Loviisan parhaaksi ja teen kovasti työtä uuden yritykseni johtamisessa ja arkisessa työssä, Heijnsbroek-Wirén kirjoitti.

Mikäli Heijnsbroek-Wirén ei olisi suostunut eroamaan, olisi valtuuston ollut erotettava koko kaupunginhallitus ja valittava uudelleen sen jäsenet.

Tulen anomaan valtuustolta vapautusta kaupunginhallituksen puheenjohtajuudesta.

Mia Heijnsbroek-Wirén

Rkp: Heijnsbroek-Wirén ei voi jatkaa kaupunginhallituksen puheenjohtajana

"RKP liiaksi vasemmalla" – kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén siirtyy Kokoomukseen

”Odotettavissa ollut yllätys”