Mia Heijnsbroek-Wirén jättää paikkansa kaupunginhallituksen puheenjohtajana

RKP:stä Kokoomukseen siirtynyt Mia Heijnsbroek-Wirén ilmoitti jättävänsä paikkansa Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Arto Henriksson

Arto Henriksson

RKP:n valtuustoryhmä julkaisi maanantaina tiedotteen, jonka mukaan kaupunginhallituksen puheenjohtajuus kuuluu RKP:lle eikä Kokoomukseen siirtynyt Mia Heijnsbroek-Wirén voi enää jatkaa tehtävässään.

RKP:n tiedotteen jälkeen Heijnsbroek-Wirén lähetti iltapäivällä oman vastauksensa, jossa hän ilmoitti eroavansa puheenjohtajan tehtävästä vapaaehtoisesti.

- Olen sunnuntai iltana saanut viestin Rkp-ryhmän yksimielisestä päätöksestä ilmoittaa minulle, että en voi jatkaa kaupunginhallituksen puheenjohtajana valtuustokauden loppuun koska olen siirtynyt kokoomuksen valtuustoryhmään. Kunnioitan heidän päätöstään, kertoi Heijnsbroek-Wirén.

- Välttääkseni raskaita prosesseja sekä kaupungin organisaatiolle että valtuustoryhmille tulen anomaan valtuustolta vapautusta kaupunginhallituksen puheenjohtajuudesta. Jatkan hallituksen jäsenenä kokoomuksen valtuustoryhmässä.

- Nyt katson eteenpäin ja toivon luottamusta tulevissa kuntavaaleissa, jotta voin jatkaa työtäni Loviisan parhaaksi ja teen kovasti työtä uuden yritykseni johtamisessa ja arkisessa työssä, Heijnsbroek-Wirén kirjoitti.

Mikäli Heijnsbroek-Wirén ei olisi suostunut eroamaan, olisi valtuuston ollut erotettava koko kaupunginhallitus ja valittava uudelleen sen jäsenet.

Tulen anomaan valtuustolta vapautusta kaupunginhallituksen puheenjohtajuudesta.

Mia Heijnsbroek-Wirén

Rkp: Heijnsbroek-Wirén ei voi jatkaa kaupunginhallituksen puheenjohtajana

Kuntavaalit "RKP liiaksi vasemmalla" – kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén siirtyy Kokoomukseen

Pääkirjoitus ”Odotettavissa ollut yllätys”

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.