Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porlammin Pamauksen nostajille virtuaalisista EM-kisoista huikea menestys – Assi Koivisto-Allonen ja kolme muuta nostajaa ylsivät kultamitaliin

Mastersien painonnoston EM-kisat pidettiin tänä vuonna virtuaalisesti. Porlammin Pamauksen nostajat menestyivät kisoissa hienosti. Valmentaja Matti Vestman kertoo Porlammin Pamauksen olleen kisoissa Suomen menestyneimmän seuran ja epävirallisen laskennan mukaan jopa koko Euroopan paras.

– Vahvistettua tietoa tähän ei tulla saamaan, sillä kyseessä on maiden välinen EM-kilpailu, hän toteaa seuran tiedotteessa.

Koronatilanteen vuoksi mastersien EM-kilpailuja siirrettiin kahteen kertaan, kunnes kansainvälinen liitto päätti, että normaaliin tapaan kisoja ei tänä vuonna järjestetä.

– Kisat päätettiin kuitenkin järjetää virtuaalikilpailuna. Järjestelyt ja säännöt joilla kilpailu käytiin oli tarkasti määritelty. Jotta kilpailuihin pystyi osallistumaan, tuli kilpailijalla olla tehtynä kisoihin oikeuttava tulosraja, Vestman kuvailee.

Itse kilpailussa nostot piti tehdä tietyn kokoisella lavalla ja nostot kuvattiin kahdella kameralla.

– Lisäksi henkilön punnitus ja tunnistaminen videoitiin tarkan ohjeen mukaan. Tämä koko paketti lähetetiin tarkoin määritellylla tavalla Hollantiin, missä valittu tuomaristo tarkasti, että on toimittu ohjeiden mukaan ja tietenkin jokainen nosto tarkastettiin, että se tapahtui sääntöjen mukaisesti, kertoo Vestman.

Porlammin Pamauksen nostajat ovat pytyneet harjoittelemaan koko korona-ajan, sillä seuran harjoittelupaikka Tempaus-Areena Helsingissä on pitänyt toiminnan käynnissä tietyin rajoituksin.

– Tämä säännöllinen harjoittelu näkyi sitten myös tuloslistoilla ja nämä tulokset ovat hienoa luettavaa, iloitsee Vestman.

Osa Pamauksen nostajista edusti Suomen maajoukkuetta maiden välisessä kilpailussa. Suomen naiset voittivat Euroopan mestaruuden ja porlammilaiseuraa edustivat Assi Koivisto-Allonen, Sari Kola ja Virve Leikola. Suomen miehet saavuttivat joukkuehopean ja Pamauksen Nicklas Wasenius oli Suomen joukkueessa mukana.

Kultaa ottivat Assi Koivisto-Allonen (N60/55 73kg), Hille Korhonen (N 55/64 83kg), Sari Kola (N50/71 112kg) ja Virve Leikola (N45/55 101kg).

Hopeaa nosti Nicklas Wasenius (M/45/91 198kg) ja pronssia Anni Jääskeläinen (N40/71 142kg).

Karoliina Majamaa jäi ilman tulosta.