Janne Länsipuro johtamaan Loviisan vihreitä – Uusia ehdokkaita kevään kuntavaaleihin Loviisassa ja Lapinjärvellä julkistettiin

Joulun alla, sunnuntaina 20.12. Loviisan Seudun Vihreät – De Gröna i Lovisanejden piti Kumppanuustalo Kulmassa syyskokouksensa. Osa jäsenistä osallistui tilaisuuteen etäyhteydellä, kerrotaan yhdistyksen tiedotteessa.

Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Janne Länsipuro Isnäsistä. Muiksi hallituksen jäseniksi nousi uutena Börje Uimonen ja vanhoina jatkavat Mari Lotila (Lapinjärveltä), Timo Noroviita, Timo Raivio ja Reeta Rossi.

Kevään kuntavaaleja käsiteltiin sekä toimintasuunnitelman että talousarvion käsittelyn yhteydessä.

Lisäksi omana asiakohtanaan asetettiin myös muutama vaaliehdokas.

Lapinjärven listalle nimettiin Juha Westerlund, aiemmin listalla olivat Asta Koivunen, Henna Nieminen, Essi Rantapää ja Timo Virtala.

Loviisan ehdokaslista karttui Elmira Liljeqvistin nimellä.

Kesäkuun ja lokakuun yleiskokouksissa oli nimetty jo Severi Häyhä, Janne Länsipuro, Timo Noroviita, Sari Rahkonen, Reeta Rossi, Dan Stenbäck ja sitoutumattomana Leena Viikari.

Koronan lisäksi kokouksessa pohdiskeltiin myös ilmastotilannetta.

Kuinka vähän poikkeusolot, vai uusi normaaliko, on vaikuttanut kasvihuonekaasujen päästöihin.

Ja kuinka paljon enemmän pitäisi saada aikaan maapallon lämpenemisen hillitsemiseksi, kerrotaan tiedotteessa.

– Loviisan kotisivuilla on jo pitkään komeillut kysymys: Loviisa päästöttömän ja uusiutuvan energian sekä energiatehokkuuden edelläkävijäksi? Leipätekstissä kerrotaan Loviisan liittyneen kaupunginjohtajien energia- ja ilmastosopimukseen kesäkuussa 2018 ja sitoutuneen kestävän energian toimintasuunnitelman laatimiseen kahdessa vuodessa. Tämä ei ole toteutunut. Ei alkuunkaan. Loviisan Seudun Vihreät pyrkii patistamaan suunnitelman laadintaa, todetaan tiedotteessa.

– Toisaalta virka- ja yleiskäyttöön hankitut sähköautot, energiapihit led-katulamput ja tuulivoimahankkeen suosiminen todettiin oikeaan suuntaan vieviksi toimiksi. Ilmastohaaste vaatii toimia globaalitasolta yksilötasolle asti, kuntataso on siinä välissä, mainitaan yhdistyksen tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut