Rkp: Heijnsbroek-Wirén ei voi jatkaa kaupunginhallituksen puheenjohtajana

Rkp:n mielestä Kokoomukseen siirtynyt Mia Heijnsbroek-Wirén ei voi jatkaa kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Arto Henriksson

RKP:n valtuustoryhmä Loviisassa kokoontui sunnuntaina keskustelemaan tilanteesta, jossa Mia Heijnsbroek-Wirén on ilmoittanut siirtyvänsä Ruotsalaisesta kansanpuolueesta Kokoomukseen.

Valtuustoryhmä yksimielisesti katsoo, että Heijnsbroek-Wirén ei voi jatkaa kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Edellisten kuntavaalien jälkeen puolueiden välisissä paikkaneuvotteluissa kaupunginhallituksen puheenjohtajuudesta sovittiin sen kuuluvan RKP:lle.

Valtuustoryhmän mielestä kyseinen paikkajako on edelleen voimassa.

RKP:n valtuustoryhmä on ilmoittanut päätöksestään Heijnsbroek-Wirénille.

RKP:n valtuustoryhmän maanantaina julkaiseman tiedotteen jälkeen Heijnsbroek-Wirén lähetti iltapäivällä oman vastauksensa.

- Olen sunnuntai iltana saanut viestin Rkp-ryhmän yksimielisestä päätöksestä ilmoittaa minulle, että en voi jatkaa kaupunginhallituksen puheenjohtajana valtuustokauden loppuun koska olen siirtynyt kokoomuksen valtuustoryhmään. Kunnioitan heidän päätöstään, kertoi Heijnsbroek-Wirén.

- Välttääkseni raskaita prosesseja sekä kaupungin organisaatiolle että valtuustoryhmille tulen anomaan valtuustolta vapautusta kaupunginhallituksen puheenjohtajuudesta. Jatkan hallituksen jäsenenä kokoomuksen valtuustoryhmässä.

- Nyt katson eteenpäin ja toivon luottamusta tulevissa kuntavaaleissa, jotta voin jatkaa työtäni Loviisan parhaaksi ja teen kovasti työtä uuden yritykseni johtamisessa ja arkisessa työssä, Heijnsbroek-Wirén kirjoitti.

Mia Heijnsbroek-Wirén jättää paikkansa kaupunginhallituksen puheenjohtajana

Kuntavaalit "RKP liiaksi vasemmalla" – kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén siirtyy Kokoomukseen

Pääkirjoitus ”Odotettavissa ollut yllätys”

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.