Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Kuntavaalit | "RKP liiaksi vasemmalla" – kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén siirtyy Kokoomukseen

Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén jättää RKP:n ja liittyy Kokoomuksen valtuustoryhmään.

– Olen tullut poliittisessa työssäni tienhaaraan ja pitkän harkinnan jälkeen olen päättänyt ottaa askeleen oikealle voidakseni jatkaa niiden arvojen mukaisesti, jotka ohjaavat minua poliittisessa työssäni, Heijnsbroek-Wirén toteaa Loviisan Sanomille lähettämässään viestissä maanantaina.

Hän siirtyy Kokoomuksen valtuustoryhmään ja on kevään kunnallisvaaleissa Kokoomuksen listalla. Hän ilmoitti siirtymisestä Kokoomukseen tänään maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa, jossa se merkittiin alustavaan pöytäkirjaan tiedoksi merkinnällä "Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén ilmoitti siirtyvänsä Kokoomuksen valtuustoryhmään."

– Se ei ollut minulle helppo päätös, mutta koska RKP:n arvot ovat selvästi siirtyneet yhä enemmän vasemmalle, en enää tunne oloani kotoisaksi puolueessa.

Heijnsbroek-Wirén toteaa, että haluaa edelleen työskennellä asukkaiden ja kaupungin kehityksen hyväksi.

Hän aikoo myös tehdä työtä kielikysymyksien eteen. Rkp:n sijaan jatkossa Kokoomuksessa.

Se ei ollut minulle helppo päätös.

Mia Heijnsbroek-Wirén 

– Erossani ei ole suurta draamaa.

Hän on kokenut parin viime vuoden aikana olevansa Kokoomuksen valtuustoryhmän kanssa monessa asiassa samoilla linjoilla.

– Olen tuntenut, että työtäni tuetaan ja arvostetaan.

- Toivon, että voin Kokoomuksessa antaa lisäarvoa Loviisalle ja kannustaa politiikasta kiinnostuneita ihmisiä asettumaan ehdolle kevään kuntavaaleissa, Hejnsbroek-Wirén kertoi maanantaina.

LOKAKUUSSA Heijnsbroek-Wirén kertoi Loviisan Sanomille ryhtyneensä yrittäjäksi ja perustaneensa Bistro&Butik Kronan -nimisen yrityksen, joka aloitti joulukuussa Loviisan Aleksanterinkadulla. Samalla hän kertoi jättävänsä paikkansa jatkossa Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtajana, mutta jatkavansa silti politiikassa.

Myöhemmin maanantai-iltana myös Kokoomuksen valtakunnallinen puoluetoimisto lähetti asiasta tiedotteen.

- YRITTÄJIEN ASIAT ovat aina olleet sydäntäni lähellä. Kuntapolitiikassa olen ajanut yrittäjien asemaa yli 10 vuotta – ja nyt olen itsekin heittäytynyt yrittäjäksi ja rakentanut täysin uuden bisneksen Loviisaan. Meillä Loviisassa on niin paljon mahdollisuuksia, mutta ihan liikaa turhaa vastakkainasettelua. Meidän täytyy jatkossa nähdä kokonaisuuksia paremmin ja kantaa enemmän taloudellista vastuuta, Heijnsbroek-Wirén toteaa Kokoomuksen tiedotteessa.

Heijnsbroek-Wirén on aiemmin toiminut myös RKP:n Uudenmaan piirin puheenjohtajana ja ollut RKP:n eduskuntavaaliehdokkaana vuosina 2011 ja 2019.

HEIJNSBROEK_WIRÈN haluaa aloittaa BiFin eli Borgerlig samlingin toiminnan Itä-Uudellamaalla ja Loviisassa. BiF on kokoomuksen ruotsinkielinen järjestö.

Kokoomuksen tiedotteen mukaan Heijnsbroek-Wirén toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi puolueeseen. Uudenmaan Kokoomuksen puheenjohtaja, sipoolainen Heikki Vestman uskoo, että Heijnsbroek-Wirén toimii esimerkkinä myös muille RKP:läisille, jotka ovat kyllästyneitä Marinin hallituksen vasemmistolaiseen politiikkaan.

OPPOSITIOPUOLUE Kokoomus näyttää hyödyntävän viestinnässään vahvasti näkyvän ja monilla Rkp:n johtopaikoille toimivan itäuusmaalaisen poliitikon Mia Heijnsbroek-Wirénin loikkauksen Rkp:stä Kokoomukseen nykyisen hallituksen politiikan arvostelemiseen. Jyrkimmin sanakääntein loviisalaispoliitikon puoluevaihdosta kommentoi Heikki Westman kokoomuksen tiedotteessa..

– Ei ole ihme, että monia ruotsinkielisiä porvareita ahdistaa sosialismin puristuksessa. Useita keskusteluja käydään parhaillaan jo pelkästään Uudellamaalla. Kokoomus on juuri sopiva koti oikeistolaisesti ja vastuullisesti ajatteleville ruotsinkielisille. Mian kanssa olemme tehneet pitkään uusmaalaista yhteistyötä. Tervetuloa mukaan, sanoi myös kokoomuksen kansanedustajana toimiva Heikki Vestman puolueen illalla lähettämässä tiedotteessa.

 Ei ole ihme, että monia ruotsinkielisiä porvareita ahdistaa sosialismin puristuksessa. 

Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Westman.

LOVIISAN SEUDUN KOKOOMUKSEN puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston jäsen Janne Lepola iloitsi Heijnsbroek-Wirénin siirtymisestä kokoomuksen riveihin. Heijnsbroek-Wirén kertoi puolueen vaihdoksesta maanantaina kokoontuneelle Loviisan kaupunginhallitukselle.

– Toivotamme Mian lämpimästi tervetulleeksi kokoomusperheeseen. Kokoomus on yrittäjäpuolue, joka katsoo koko kaupungin etua kokonaisuutena. Mia on osoittautunut vahvaksi Loviisan puolestapuhujaksi usealla eri foorumilla ja on ilo saada hänet joukkoomme, Lepola toteaa puolueen tiedotteessa.

 Loviisan Seudun Kokoomuksen strategiana on vahvistaa ruotsinkielisten porvarismielisten osuutta puolueessamme.

Janne Lepola, Loviisan Kokoomus

- Loviisan Seudun Kokoomuksen strategiana on vahvistaa ruotsinkielisten porvarismielisten osuutta puolueessamme. BiF on meidän ruotsinkielinen yhdistyksemme, jonka profiilia olemme päättäneet nostaa, sanoo Janne Lepola puolueen tiedotteessa.

Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa Rkp:n Mia Heijnsbroek-Wiren sai 657 ääntä ja toinen Rpk:n loviisalainen ehdokas Otto Andersson 3349 ääntä. Vuoden 2017 kuntavaaleissa Rkp:n kahden kärkiehdokkaan äänijakauma oli tasaisempi. Loviisan äänikuningas Otto Andersson sai tuolloin 469 ääntä ja toiseksi eniten ääniä saanut Mia Heijnsbroek-Virén 441 ääntä.

Illalla Kokoomuksen puoluejohtaja Petteri Orpo twiittasi Heijnsbroek Wirénin siirtymisestä Rkp:stä Kokomukseen.

Ravintola-kauppa Bistro &Butik avataan marraskuussa

Valittajat asettukoot itse ehdolle

Aitokari, Willner ja Sjödahl eivät asetu ehdolle – Viime kuntavaalien ääniharavilta jää paljon perittäviä ääniä.

Andersson ja Heijnsbroek-Wirén puheenjohtajiksi

Tervehtyykö Loviisan talous?

Loviisa sai uudet puheenjohtajat

Porvoo–Kouvola-ratamerkintä vaati äänestyksen – hylkäysesitys tuli Loviisasta

Loviisan ensi vuoden budjetista tasapainoinen - Kuntaliiton asiantuntijat olivat iltakoulussa varoittavia

VAALIT Mia Heijnsbroek-Wirén pitää ääntä nuorten ja energia-asioiden puolesta

Loviisalainen Heijnsbroek-Wirén lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin

Heijnsbroek-Wirén haluaa jatkaa piirin johdossa