Ramboll tutkii päiväkoti Villekullan kiinteistön kunnon

Loviisan kaupunki teettää kattavan kuntotutkimuksen keskustassa sijaitsevan Villekulla daghemin kiinteistöstä.

Tutkimus on tilattu Ramboll Finland Oy:ltä, joka teki kiinteistössä rakennetutkimuksia lokakuussa 2020. Tutkimusraportti on julkaistu kaupungin sisäilmasivustolla osoitteessa loviisa.fi/sisailma.

Tutkimusraportissa todetaan muun muassa, että tilan alapohjan ja ulkoseinän liittymät ovat epätiiviit. Lisäksi tuulettuvassa alapohjatilassa on maapohja, joten ryömintätilasta on todennäköisesti maaperä-ilmayhteys sisäilmaan, todetaan Loviisan kaupungin tiedotteessa.

Kaupunki on saanut myös Porvoon ympäristöterveydenhuollon tarkastuskertomuksen valvontasuunnitelman mukaisesta tarkastuksesta, joka tehtiin marraskuun 2020 lopussa.

Ympäristöterveydenhuolto kehottaa kaupunkia korjaamaan rakennetutkimuksessa havaitut vauriot, jotka voivat vaikuttaa sisäilmaan, muun muassa epäpuhtauksien kulkeutumisen alapohjasta.

Villekulla daghemin Mariankadun puolella olevissa tiloissa tehtiin lokakuun 2020 puolivälissä rakennetutkimuksia, koska henkilöstön jäsenillä oli ilmennyt sisäilmaan liittyviä oireita.

Ympäristöterveydenhuolto kehottaa kaupunkia korjaamaan rakennetutkimuksessa havaitut vauriot.

Tiloissa aiemmin tehdyt ilmastointikanaviston kunnostustyöt eivät tuoneet toivottua parannusta tilanteeseen.

Päiväkodin Råddjuren-ryhmä siirtyy 7.1.2021 tilapäisesti väistötiloihin kaupungin omistamiin parakkeihin Vanhaan Rantaan. Muutto tapahtuu koulujen joululoman aikana.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut