USU: Monissa vanhusten hoivakodeissa rikotaan uutta lakia hoitajamitoituksesta

Monissa hoivayksiköissä ei noudateta lakia vanhusten hoivapalveluiden henkilöstömitoituksesta, kertoo Uutissuomalainen. Lokakuun alusta alkaen tehostetun palveluasumisen yksiköissä henkilöstömitoitus on ollut 0,5 eli kymmentä vanhusta kohti pitää olla vähintään viisi välitöntä asiakastyötä tekevää työntekijää.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran ylitarkastajan Elina Uusitalon mukaan ongelmia on etenkin välittömän asiakastyön ja välillisen työn erottelussa sekä niiden resurssien arvioinnissa. Henkilöstömitoitukseen lasketaan yhä esimerkiksi hoitajien tekemää pyykki- ja siivoustyötä.

– Näyttää siltä, että ollaan alkuvaiheessa, vaikka lakia pitäisi olla jo toteuttamassa. Se on yllättänyt meidät valvontaviranomaiset, Uusitalo kertoo Uutissuomalaiselle.

Uutissuomalainen sai aluehallintovirastoista (avit) kootusti tiedon, että lokakuun alun jälkeen työntekijöiden epäkohtailmoituksilla on tullut vireille aveissa 36 valvonta-asiaa, jotka liittyvät vanhustenhuollon henkilöstömitoitukseen ja henkilöstön rakenteeseen. Kahtena edellisenä vuonna niitä tuli loka–joulukuussa 31.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut