Itä- ja Länsi-Uudellamaalla toimivan VBO:n Hannu Krook valittiin SOK:n uudeksi pääjohtajaksi

Hannu Krook Arkisto/Jyrki Hämäläinen

Itä- ja Länsi-Uudellamaalla toimivan osuuskauppa Varuboden-Oslan toimitusjohtaja Hannu Krook on valittu yksimielisesti SOK:n uudeksi pääjohtajaksi. Valinnan teki SOK:n hallintoneuvosto keskiviikkona.

Tehtävä on yksi Suomen talouselämän näkyvimmistä ja vaikutusvaltaisimmista. Krook aloittaa uudessa työssään vuoden 2021 alussa.

Krook on johtanut VBO:ta helmikuusta 2013. Sitä ennen hän on työskennellyt toimitusjohtajana perheyritys Oy Otto Brandt Ab:ssa, globaalissa bränditalossa Cola Cola Juomat Oy:ssä ja teleoperaattorimaailmassa. Haastavan johtamiskokemuksen tarjosi kriisiyhtiö Tiimarin luotsaaminen 2009-2011.

Krook on syntynyt vuonna 1965. Hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta vuonna 1992 pääaineenaan kansainvälinen markkinointi.

Krookin valtti on monipuolinen johtajakokemus markkinoiden johtavien brändien parissa yhdistettynä vahvaan asiakasnäkemykseen.

Krook näkee osuuskaupparyhmän valtiksi asiakkuuden ja omistamisen välisen yhteyden, jonka kilpailuedussa on edelleen kirkastettavaa. Ryhmän suurinta liiketoiminta-aluetta, marketkauppaa, Krook haluaa kehittää edelleen kasvun turvaten ja markkinaosuuksia vahvistaen.

— Data ja digitalisaatio ovat kaksi asiaa, joissa meillä on ryhmänä vielä paljon lunastamatonta potentiaalia. Tämä koskee kaikkia toimialoja ruokakaupoista hotelleihin. Aivan akuutisti katse pitää kääntää korona-ajan runteleman matkailu- ja ravitsemiskaupan toipumiseen, Hannu Krook luettelee tulevia työmaitaan.

SOK:n hallintoneuvoston puheenjohtajan Matti Pikkaraisen mukaan Hannu Krook valikoitui prosessissa, jossa oli mukana vahvoja kandidaatteja niin S-ryhmän sisältä kuin suomalaisen elinkeinoelämän muilta sektoreiltakin.

— Loppusuoran ehdokkailla oli kullakin omat vahvuusalueensa. Hannu Krookin eduksi koitui hänen äärimmäisen monipuolinen kokemuksensa eri toimialojen johtotehtävissä S-ryhmän ulkopuolella ja myös kansainvälisissä tehtävissä. Hannu on johtanut hyvin erilaisia yrityksiä läpi vaihtelevien haasteiden huolehtien samalla henkilöstötyytyväisyydestä. Se on iso meriitti, Pikkarainen toteaa.

SOK:n nykyinen pääjohtaja Taavi Heikkilä ilmoitti elokuun lopulla eroavansa tehtävästään omasta päätöksestään.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.