Pia Lohikosken talousarvioaloite tuo Strömforsin ruukille valtion rahoitusta

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta julkisti perjantaina esityksensä valtion vuoden 2021 talousarvioesitykseen. Valiokunta esittää 25 000 euron määrärahaa Loviisan Ruotsinpyhtäällä sijaitsevan Strömforsin ruukin pajamuseon toiminnan turvaamiseksi ja näyttelytoiminnan kehittämiseksi.

Vasemmistoliiton uusmaalainen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan jäsen Pia Lohikoski oli tehnyt Strömforsin ruukin pajamuseon tukemisesta talousarvioaloitteen, jonka valiokunta hyväksyi osaksi ensi vuoden budjettia.

– Lähialuematkailun kasvaneen suosion myötä Strömforsin alueen kävijämäärä oli kasvussa myös kesäkaudella 2020 ulkomaisten turistien puuttumisesta huolimatta. Olen iloinen, että tätä hienoa kohdetta nyt voidaan kehittää ja sitä kautta myös luoda elinvoimaa paikallisesti.

Valiokunnan esittämällä määrärahalla voidaan talousarvioaloitteen mukaan turvata museon aukiolo myös kesäkaudella 2021 sekä uudistaa museon näyttelyä.

Valtion vuoden 2021 talousarvio hyväksytään eduskunnassa valiokunnan mietinnön pohjalta ennen joulua.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut