Lapinjärvellä ilmeni viisi uutta koronatartuntaa päiväkodissa paljastuneen tartunnan jälkeen

Koronavirustartunnat ryöpsähtivät Lapinjärvellä kerralla. Kuvituskuva. Riitta Ketola

Tanja Kuisma

2 600 asukkaan Lapinjärvellä on todettu uusia koronatartuntoja, tiedottaa kunta. Uusia tartuntoja on viimeisen viikon aika tullut yhteensä viisi, joista osa on jatkotartuntoja varhaiskasvatuksessa olleesta tartunnasta sekä osa uusia tartuntoja.

– Lisäksi useita henkilöitä on asetettu karanteeniin altistumisten vuoksi. Kaikkiin altistuneisiin on oltu yhteydessä, kunta toteaa tiedotteessaan.

Lapinjärven yli 100-paikkaisessa päiväkodissa todettiin sunnuntaina yksi koronavirustartunta, jonka seurauksena kunta tiedotti nettisivuillaan laittaneensa yhden päiväkotiryhmän karanteeniin.

Useita päiviä tämän jälkeen kunnan johto kieltäytyi keskiviikkona (UM 2.12.) antamasta tietoja, ovatko kaikki altistuneet käyneet koronatestissä ja onko tartunnan saaneita ilmennyt mahdollisesti lisää. Siihen mennessä kunnassa on ollut pandemian alusta lähtien 11 tartuntaa.

Päiväkodissa on nyt kunnan tiedotteen mukaan molempien yksiköiden ja alakoulujen henkilökunnan käytettävä kasvomaskia tai suojavisiiriä työssään.

– Pyydetään edelleen suu-nenäsuojien käyttöä kaikkien kunnan toiminnoissa vierailevien henkilöiden osalta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi lapsia päiväkotiin tuovia tai sieltä lapsia noutavia henkilöitä sekä myös kunnan omaa henkilöstä heidän vieraillessa muussa kuin omassa yksikössä, tiedotteessa todetaan.

Lapinjärven kunta kertoo tiedottavansa koronatilanteesta kotisivujensa ja Facebookin kautta ja suoraan asianomaisille yksiköiden kautta ja puhelimitse sekä koulujen ja päiväkodin asioista Wilman kautta.

Myös Lapinjärvellä on useimmat toiminnot kuten sisäliikunta- ja vapaa-ajantilat suljettu ja yleisötilaisuudet peruttu. Kirjastosta saa vain etänä ennalta varaamansa aineistot ja musiikkiopisto siirtyi jo aiemmin etäopetukseen.

Lapinjärven kunta tiedottaa vierailujen olevan salittuja vain Honkahovissa ja Onninkodissa ja sielläkin rajoitetusti erityisin turvaohjein. Loviisan kaupunki kielsi jo aiemmin vierailut terveyskeskuksen osastoilla.

Vierailukielto ei koske saattohoidossa olevien potilaiden omaisia, näistä käynneistä sovitaan erikseen hoitohenkilökunnan kanssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.