Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ei pitäisi järjestää missään Suomessa – Yle: Jääkiekon SM-liiga ei voi jatkaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että missään päin Suomea ei nyt järjestettäisi yli 50 hengen yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokoontumisia. Tämä koskisi siis myös koronaepidemian matalimmalla eli perustasolla olevia alueita.

– Epidemiatilanne on heikentynyt joka puolella Suomea. Sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut huolestuttavasti koko maassa, ja arviomme mukaan ihmisten välisten kontaktien vähentämiseen tarvitaan nyt lisää toimia, toteaa tiedotteessa johtaja Mika Salminen THL:stä.

Päätökset kokoontumisrajoituksista tekee kunkin alueen aluehallintovirasto.

Kiihtymis- ja leviämisvaiheissa olevilla alueilla kokoontumisrajoitukset ovat jo valmiiksi tiukempia, esimerkiksi leviämisvaiheessa olevalla Hus-alueella aluehallintovirasto (avi) on kieltänyt yli 10 hengen yleisötilaisuudet.

Ylen mukaan THL:n jo maanantaina aluehallintovirastoille lähettämä ohje tarkoittaa, että jääkiekon SM-liigaa ei pelata joulukuussa.

Vielä viikonloppuna SM-liiga Ylen mukaan arvioi, että joulukuussa voidaan pelata, koska osa liigajoukkueista pelaa kotipelinsä alueella, joka on koronavirusepidemian perustasolla.