Yleisötilaisuudet kielletty Loviisassa ja Lapinjärvellä

Loviisa ja Lapinjärvi suosittelevat kaikille kasvomaskin käyttöä, kun liikutaan kodin ulkopuolella, eikä etäisyyksiä muihin voi pitää. Eija Kosonen
Riitta Ketola

Riitta Ketola

Aluehallintovirasto on kieltänyt yli 10 hengen yleisötilaisuudet sekä sisällä että ulkona pääkaupunkiseudulla, Hus-alueella ja Päijät-Hämeessä 30.11.-18.12.

Yli 10 hengen tilaisuuksia voi järjestää rajatulla alueella sisä- ja ulkotiloissa, jos noudatetaan syyskuussa annettua ohjeistusta, todetaan aluehallintoviraston tiedotteessa.

Poikkeuksen muodostavat esimerkiksi lakisääteiset kokoukset kuten yhtiökokoukset.

– Ei ole tarkoitus, että huvitilaisuuksia tai muita yleisötilaisuuksia järjestettäisiin tämän pohjalta. Tämä on nimenomaan näiden lakisääteisten kokousten vuoksi tehty. kertoi Etelä-Suomen aluehallintoviraston terveydenhuoltoyksikön päällikkö Mikko Floréen pääkaupunkiseudun koronanyrkin tiedotustilaisuudessa.

Määräykset eivät koske jatkuvaa toimintaa tai yksityistilaisuuksia.

Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei kuitenkaan suositella järjestettäväksi 28.11.–18.12. Yksityisellä kokoontumisella tarkoitetaan myös perhetapahtumia.

Loviisan kaupungin hallinnoimissa tiloissa aikuisten (18 vuotta täyttäneet) ryhmäharrastustoiminta keskeytetään 28.11.–18.12. Loviisan kaupunki suosittelee myös muille aikuisten ryhmäharrastustoimintaa järjestäville tahoille, että ryhmäharrastustoimintaa ei järjestetä. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa voidaan toteuttaa etämuotoisena.

Loviisan kaupunki ei tässä vaiheessa sulje julkisia tiloja, mutta kehottaa kuntalaisia välttämään sellaisia yleisölle avoimia tiloja, joissa syntyy tartuntariskiä lisääviä lähikontakteja. Näitä ovat esimerkiksi kuntosalit ja muut liikuntaan käytettävät tilat, kuten jää- ja uimahallit.

Sekä Loviisassa että Lapinjärvellä suositellaan työnantajia järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Mikäli etätyö ei ole mahdollista, suositellaan, että työnantaja ohjeistaa kasvomaskin käytön kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Työpaikoilla ruokailuja ja kahvitaukoja tulee porrastaa.

Loviisan kaupungin Ajankohtaista koronaviruksesta -verkkosivu on osoitteesta loviisa.fi/koronavirus

Myös Lapinjärvellä otetaan käyttöön samanlaisia ohjeistuksia kuin Loviisassakin.

Näin ollen esimerkiksi kaikki sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvat yleisötilaisuudet kielletään.

Kirjasto siirtyy noudattamaan noutopalvelua ja palvelua annetaan etänä.

Nuorisotyö siirtyy diginuokkuun.

Kunnan kuntosali ja liikuntahallit suljetaan. Suositellaan, että yksityiset toimijat sulkevat vastaavat liikunnan ja vapaa-ajan tilat.

Kunta ei anna tiloja yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaan. Suositellaan, että yksityiset toimijat toimivat vastaavasti. Jos harrastustoimintaa ei keskeytetä, tulee huomioida sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa.

Kunta ei anna tiloja yli 15-vuotiaiden vapaan sivistystyön oppitunteihin.

Kunnanvirasto on suljettu asiakkailta. Palvelua annetaan pääasiassa sähköpostitse kunta@lapinjarvi.fi ja puhelimitse 019 510 860.

Päiväkodin molempien yksiköiden ja alakoulujen henkilökunta ottaa käyttöön maskin tai suojavisiirin 27.11 alkaen.

Lapinjärven kunnan tiedotteessa suositellaan edelleen suu-nenäsuojien käyttöä kaikkien kunnan toiminnoissa vierailevien henkilöiden osalta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi lapsia päiväkotiin tuovia tai sieltä lapsia noutavia henkilöitä.

Vierailut vanhuspalvelun yksikköihin tapahtuvat etukäteen sovitusti, vain 1 vieras kerrallaan/asiakas, kuitenkin maks. 3/yksikkö. Mielellään ei samaan aikaan eri perhekunnan edustajia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.