Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähimaksulla yli 50 euron ostoksia? OP aikoo tuoda pankkikorttiin sormenjälkitunnistuksen

Lähimaksulla on turvallista maksaa isojakin ostoksia, jos pankkikortti toimii vain sen omistajan käytössä. Näin näkee OP-ryhmä, joka pilotoi pankkikorttiin biometristä tunnistusta eli käytännössä sormenjälkitunnistusta yhteistyössä TietoEvryn kanssa. TietoEvry on ohjelmistopalveluiden ja digitaalisten pankkipalveluiden tarjoaja.

OP:n korttiliiketoiminnasta vastaava johtaja Teemu Korte kertoo tiedotteessa, että biometrisiä maksukortteja päästään kokeilemaan viimeistään vuoden 2021 jälkimmäisellä puoliskolla.

Lähimaksamisesta on tullut suosittua korona-aikaan hygieniasyistä, koska maksupäätteeseen ei lähimaksua tehdessä tarvitse koskea. Tällä hetkellä lähimaksu toimii kuitenkin vain korkeintaan 50 euron ostoksissa.

– Tällä hetkellä yli 60 prosenttia OP:n korteilla tehdyistä maksuista kauppojen maksupäätteillä tehdään lähimaksulla, eli asiakkaamme ovat ottaneet maksutavan omakseen. Biometriset maksukortit tarjoavat turvallisen ja helpon maksutavan, joka mahdollistaa myös yli 50 euron lähimaksut, Korte kertoo tiedotteessa.

Tulevat biometriset maksukortit tunnistavat käyttäjänsä sormenjäljen ja käyttävät sitä varmenteena. Kortin omistaja yhdistää sormenjälkensä korttiin kotona. Sormenjälkitunniste tallennetaan vain kortille.

TietoEvryn korttituotannosta ja personalisoinnista vastaava johtaja Jarmo Rouhiainen kertoo tiedotteessa, että se toimii hankkeessa yhdessä kumppaniensa Tag Systems Groupin ja Zwipen kanssa.