Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaus Härön elokuva Elämää kuoleman jälkeen saa uuden ensi-illan

Klaus Härön ohjaama ja käsikirjoittama elokuva Elämää kuoleman jälkeen saa uuden ensi-illan elokuvateattereissa ensi viikolla.

Elokuva sai ensi-iltansa keväällä juuri ennen koronapandemiaa. Tyngäksi jääneen teatterikierroksen vuoksi Nordisk Film lanseeraa elokuvan uudelleen elokuvateattereihin perjantaina 20.11. alkaen. Leffa nähdään noin 50 elokuvateatterissa.

Elämää kuoleman jälkeen on Härön ohjaama ja käsikirjoittama ensimmäinen omaelämäkerrallinen elokuva. Se on lämminhenkinen ja koskettava draamakomedia miehestä, joka työntää läheiset luotaan juuri kun hän tarvitsisi heitä eniten.

Päähenkilöiden kykenemättömyys ymmärtää toisiaan on samaan aikaan traagista ja koomista. Elokuvan pääosissa nähdään Peik Stenberg, Martin Paul ja Lena Labart.

Härö kuuluu maamme kansainvälisesti palkituimpiin elokuvaohjaajiin. Hänen elokuvansa, kuten Postia pappi Jaakobille, Miekkailija, Äideistä parhain ja Tuntematon mestari, ovat voittaneet yli 60 palkintoa kansainvälisillä festivaaleilla ympäri maailmaa, muun muassa Berliinin kansainvälisen elokuvajuhlan Kristallikarhun sekä arvostetun Ingmar Bergman palkinnon Bergmanilta itseltään.

Neljä Klaus Härön elokuvista on valittu edustamaan Suomea Oscar-kisassa ja vuonna 2016 hänen elokuvansa Miekkailija ylsi Oscarien shortlistalle sekä oli ehdolla arvovaltaisessa Golden Globe -kisassa.