Kiinteistövinkki: Allekirjoitus ja etä-äänestyskin ovat jo mahdollisia monen taloyhtiön asiointimaailmassa myös Porvoossa ja Loviisassa

Taloyhtiöiden hallituksissa on tänä vuonna hoidettu monta kokousta etänä ja asiointi on sähköistä. Kuvituskuva. Sami Kuusivirta

Taloyhtiöt ja isännöinti ovat ottaneet digiloikan toden teolla. Sähköinen asiakirjojen allekirjoittaminen sekä etäosallistujan äänestysmahdollisuus oli koronakeväänä hieman hakusessa, mutta nyt ratkaisuja löytyy monelta suunnalta, kertoo Porvoon Kiinteistöyhdistys. Sähköistä asiointia valaisee lisää seuraavassa toiminnanjohtaja Marika Sipilä.

Kiinteistö- ja rakentamisala on ollut tänä vuonna laajasti mukana #KynätPois-kampanjassa, jolla edistetään digitalisaatiota ja sähköisten allekirjoitusten yleistymistä taloyhtiöissä, isännöinnissä ja asumisessa.

Myös Kiinteistöliittoyhteisö on ottanut omaan käyttöönsä sähköisen allekirjoittamisen SignSpace-palvelun. Sähköinen allekirjoitus tehostaa toimintaa ja nopeuttaa asiakirjojen käsittelyä. Säästyy aikaa että rahaa, kun kukin allekirjoittaja voi perehtyä asiakirjaan ja allekirjoittaa sen itselleen sopivana aikana.

– Kun allekirjoitukset hoidetaan sähköistä palvelua käyttäen, saadaan asiakirjat samalla arkistoitua kätevästi. Sähköisen allekirjoituksen myötä pöytäkirjat, sopimukset sekä muut asiakirjat ovat tallessa niin, että tietoturvallisuus on huomioitu, toiminnanjohtaja Sipilä kertoo.

Taloyhtiön yhtiökokous kannattaa jatkossa järjestää siten, että etäosallistuminen on mahdollista, vinkkaa Porvoon Kiinteistöyhdistys.

– Tästä saimme oppia kantapään kautta tämän vuoden kokouksissa. Etä-äänestäminen ainakin live-tilassa oli harvassa kokouksessa mahdollista, mutta siihenkin on haettu ratkaisua muun muassa SignSpace-palvelun avulla. Avoimet ja suljetut äänestykset, valtakirjojen kerääminen ja edustajan valtuuttaminen onnistuvat tätä kautta, Marika Sipilä vakuuttaa.

SignSpace-palvelu on vain yksi markkinoilla tarjolla olevista alustoista. Tämä palvelu on nyt myös Porvoon Kiinteistöyhdistyksen jäsentalojen saatavissa edulliseen jäsenhintaan ja ensimmäinen kokeilukuukausi maksutta. Palveluun voi tutustua osoitteessa www.signspace.com/kiinteistoliitto ja yhdistykseen osoitteessa www.ukl.fi/porvoo

– Kannustamme digiloikan ottamista, myös näissä toiminnoissa.

Kiinteistövinkki-palsta palvelee kaikkia taloyhtiöissä asuvia ja niissä osakkeita omistavia. Palstalle voi lähettää kysymyksiä osoitteeseen marika.sipila@ukl.fi

Porvoon Kiinteistöyhdistys

Jäseneksi voivat liittyä Porvoon, Loviisan ja Sipoon talousalueella sijaitsevat asunto- ja kiinteistöyhtiöt. Yhdistyksessä oli jäsenenä vuoden 2019 lopussa 316 taloyhtiötä.

Porvoon Kiinteistöyhdistys toimii alueellaan aktiivisesti tarjoten jäsentaloilleen muun muassa maksuttomia koulutusiltoja ja puhelinneuvontaa, jäsentiedotteita ja erilaisia toimeksiantoja. Jäsenyyden kautta taloyhtiön hallinto saa toimintansa tueksi ajankohtaista tietoa sekä neuvoja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.