Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kodintekniikan kauppa on kasvanut vauhdilla – yhden tuotteen myynti suorastaan räjähti käsiin

Kuulokkeiden myynti suorastaan räjähti käsiin kodintekniikan kaupassa vuoden alusta syyskuun loppuun.

Muutenkin kodin elektroniikan, tietotekniikan, mobiililaitteiden sekä isojen ja pienten kodinkoneiden myynti paisui vauhdikkaasti verrattuna viime vuoteen.

Kuulokkeita ostettiin yli 1,5 miljoonaa kappaletta musiikinkuunteluun, pelaamiseen ja etäkokouksiin, ilmenee Elektroniikan Tukkukauppiaiden tilastoista.

Hifi- ja mobiilikuulokkeiden myynti nousi 43 prosenttia ja tietokone- ja pelikuulokkeiden peräti 48 prosenttia. Etäkokoukset ovat monille tärkeä syy uusien kuulokkeiden hankintaan.

Kaikkiaan kodintekniikan kauppa nousi vuoden kolmella ensimmäisellä neljänneksellä 9,5 prosenttia verrattuna samaan aikaan viime vuonna.

Äänentoistolaitteiden menekki nousi liki 30 prosenttia ja kodin tietotekniikan 15 prosenttia. Isojen ja pienten kodinkoneiden kauppa kasvoi reilut kahdeksan prosenttia.

Kamerakaupan lasku sen sijaan jatkui vähän yli kymmenen prosentin vauhdilla.

Älypuhelimia ostettiin noin 1,5 miljoonaa kappaletta eli vajaat kaksi prosenttia aiempaa vähemmän. Keskihinta kuitenkin nousi neljä prosenttia, joten myynti kasvoi 2,4 prosenttia.

Älykellojen suosion kasvu jatkui ja kappalemääräisesti niiden myynti nousi yli 65 prosenttia.

Televisioiden myynti jatkoi tasaista 4,6 prosentin kasvuaan. Moni on päivittänyt televisionsa uudempaan smart tv -malliin.

Isoissa kodinkoneissa esimerkiksi kylmälaitteiden myynti kasvoi 14 prosenttia ja liesien ja mikroaaltouunien noin kahdeksan prosenttia. Niin ikään nousu näkyi astianpesukoneiden ja kuivausrumpujen kaupassa.

Pienissä kodinkoneissa ruuanvalmistustuotteet nousivat 18 prosenttia, kahvinkeittimet 12 prosenttia ja pölynimurit noin yhdeksän prosenttia.

Parranajokoneiden ja karvanpoistolaitteiden myynti kasvoi yli kahdeksan ja hammashoitotuotteiden runsaat kolme prosenttia.

Silitysrautoja ja hiustenhoitotuotteita sen sijaan ostettiin vähemmän kuin viime vuonna.