Loviisassa ja Porvoossa pyörinyt narkomaani vankilaan – tilasi postitse ampulleja ja rakennustelineetkin ehti rosvota kaverin kanssa

Dopingampullejakin ehti vankeutta saanut mies tilata muiden rikosten ohella. Hovioikeus ei alentanut tuomiota. Kuvituskuva. Anttonen Tommi

Tanja Kuisma

Helsingin hovioikeus ei muuta vuonna 1990 syntyneen miehen muun muassa dopingrikoksista Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa saamaa yhden vuoden ja kolmen kuukauden ehdotonta vankeustuomiota. Tuomittu tunnusti tekonsa, minkä vuoksi hän vaati rangaistuksen alentamista.

Mies sai tuomion 36 rikosnimikkeestä joukossaan muun muassa vaarallisen esineen hallussapito, lievä ampuma-aserikos, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito ja dopingrikos.

Kuudessa haastehakemuksessa oli lisäksi rattijuopumuksia, huumausainerikoksia ja kulkuneuvon kuljettamisia oikeudetta, joista jokaisesta mies oli kärähtänyt kymmenkunta kertaa.

Tuomion koventamisperuste oli aiempi rikollisuus ja piittaamattomuus lain kielloista ja käskyistä. Edellisen tuomion antoi Helsingin käräjäoikeus joulukuussa 2018.

Mies sai myös 31.10.2020 päättyvän väliaikaisen ajokiellon, joita hänellä on ollut seitsemän aiemmin vuodesta 2017 lähtien. Laittomasti maahantuodut dopingaineet tuomittiin menetetyksi valtiolle.

Askolalaisella maatilalla joulukuussa 2016 käynyt tuomittu anasti tilatankista polttoöljyä letkua käyttämällä. Marraskuussa 2017 poliisi löysi kääntöveitsen häneltä autosta yleisellä paikalla. Hän ajeli Loviisassa amfetamiinia ja metamfetamiinia veressään.

Tuomitulta ja hänen naisystävältään löytyi hallusta 19,2 grammaa amfetamiinia ja noin 100 Rivotril-tablettia, ja 11 Subutex-tablettia. Miehellä oli vielä erikseen autotallissa jemmassa 100 pillerin erä Rivotrileja ja 0,1 grammaa amfetamiinia.

Porvoon Motonetissa käydessään mies anasti taskulampun. Tuomittu teki kaverinsa kanssa tammikuussa Porvoossa epäonnisen keikan. Kaksikko purki 5 000 euron arvoiset rakennustelineet ja vei ne lava-autolla tuomitun kotipihalle. Telineet palasivat sittemmin omistajalleen.

Dopingaineet veivät huomion. Mies keksi tammi-helmikuussa 2018 tilata niitä postitse. Paketissa oli 66 ampullia, jotka sisälsivät nandrolonia, testosteronisypionaattia ja testosteronienantaattia sekä 395 metandienomia sisältävää tablettia.

Mies kärähti Gammelbackan Tornipolulla veressään amfetamiinia ja metamfetamiinia. Autosta löytyi 16,2 grammaa kannabista ja yksi Panacod-tabletti. Ajo-oikeutta miehellä ei ollut tälläkään kertaa.

Aprillipäivänä hän oli jälleen liikenteessä Porvoossa. Käry kävi keskustassa Rauhankadulla, jossa rattijuopolla oli veressään taas amfetamiinia ja metamfetamiinia.

Loviisassa mies kärähti ratista lokakuussa veressään alfa-PVP:tä ja amfetamiinia. Lisäksi hänellä oli hallussaan patruuna ampuma-aselain vastaisesti, 60 grammaa amfetamiinia ja 16 buprenorfiinitablettia.

Marraskuussa poliisi tavoitti miehen autoilemasta ensin Porvoon Länsitiellä ja sitten Werner Söderstömin kadulla. Veressä oli amfetamiinia ja alfa-PVP:tä. Joulukuussa käry kävi Alkrogintiellä.

Vuosi vaihtui, mutta sama meno jatkui. Ensimmäinen käry kävi tammikuussa Loviisan Porvoonkadulla, toinen Porvoossa Vanhalla Veckjärventiellä.

Tuomitun maksettavaksi tulee 1 385 euroa erilaisia korvauksia kuten päihdetutkimuskustannukset. Valtion maksettavaksi jää 651 euroa tuomitun puolustamisesta käräjäoikeudessa ja 307 euroa hovioikeudessa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.