Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Psykoloterapiakeskus Vastaamon luottamuksellisia asiakastietoja päätyi rikollisiin käsiin

Psykoterapiakeskus Vastaamon potilaiden luottamuksellisia tietoja on päätynyt rikollisiin käsiin. Ilta-Sanomat kertoo nähneensä näitä tietoja julkaistuna verkossa.

Vastaamo kertoo tiedotteessaan joutuneensa tietomurron ja kiristyksen uhriksi. Yritys on tehnyt asiasta rikosilmoituksen ja sen mukaan asiaa tutkii Keskusrikospoliisi. Vastaamo kertoo tehneensä ilmoitukset välittömästi myös Suomen kyberturvallisuuskeskukselle, Valviralle ja tietosuojavaltuutetulle. Lisäksi Vastaamo kertoo selvittäneensä asiaa itse yhteistyössä ulkopuolisten ja riippumattomien tietoturva-asiantuntijoiden kanssa. 

Tietomurto tuli Vastaamon tietoon, kun tuntematon osapuoli oli yhteydessä yritykseen ja väitti saaneensa haltuunsa sen asiakkaiden luottamuksellisia tietoja. Tutkinnassa on selvinnyt, että kyseessä on ollut tietomurto.

Tämän hetkisen tiedon mukaan marraskuun 2018 jälkeen kirjatut asiakastiedot eivät ole vaarantuneet.

– Psykoterapiapalveluita tarjoavana yhtiönä asiakastietojen luottamuksellisuus on meille äärettömän tärkeätä ja kaiken toimintamme lähtökohta. Pahoittelemme syvästi murrosta johtuvaa tietovuotoa. Kehitämme jatkuvasti tietoturvaamme sekä tietosuojaamme ja teemme lisätoimenpiteitä omien selvitystemme ja viranomaistutkinnan valmistuessa. Käynnissä olevan poliisitutkinnan takia emme ole aikaisemmin saaneet viestiä aiheesta, sillä tutkintateknisistä syistä asiaa ei ole haluttu julkistaa, sanoo tiedotteessa Vastaamon hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kahri.