Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikennepalsta: Nyt on aika vaihtaa talvirenkaat autoon – "Käytettävä marraskuun alusta jos sää sitä edellyttää"

1.6.2020 voimaan tullut uusi tieliikennelaki vaikuttaa talvirenkaiden käyttöön liikenteessä. Uuden tieliikennelain mukaan talvirenkaita (kitka- tai nastarenkaita) on käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun, jos sää tai keli sitä edellyttää. Muutoksen tarkoitus on lisätä turvallisuutta.

Kesärenkaita saa talvikaudella käyttää, jos on ”kesäkeli”. Säällä tai kelillä, jolloin talvirenkaiden käyttöä edellytetään, tarkoitetaan tieolosuhteita, joissa alueen teillä, myös pienemmät tiet huomioon ottaen, on tarve käyttää talvirenkaita olemassa olevan tai mahdollisen liukkauden vuoksi.

Kuljettajan tulee tehdä päätös talvirenkaiden käyttämisestä. Virallisesti liikenteenvalvoja määrittelee, onko olosuhde sellainen, että talvirenkaita on käytettävä.

Renkaiden urasyvyysvaatimukset pysyvät ennallaan. Talvirenkaan urasyvyys tulee olla vähintään 3,0 millimetriä. Suositus on kuitenkin talvirenkaassa 5-6 millimetriä. Jos ostat uudet talvirenkaat, on niissä noin 8 millimetrin urasyvyys.

Uuden lain voi mieltää siten, että Suomessa on talvirengaspakko marraskuun alusta maaliskuun loppuun, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Porvoon Autokoulun liikenneopettajat Helen Högström ja Henrik Lindfors vastaavat liikennesääntöihin liittyviin lukijoiden kysymyksiin. Lähetä kysymyksesi toimisto@porvoonautokoulu.fi.