Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Seksuaalista häirintää Helsingin Sibelius-Akatemiassa, asia otettu puheeksi seitsemän opettajan kanssa parina viime vuonna

Seksuaalinen häirintä rehottaa Sibelius-Akatemiassa. Oppilaitos on käsitellyt parina viime vuonna seitsemän opettajan tapaukset, joista yksi johti potkuihin, kertoo Yle. Oppilaisiin kohdistuneita tapauksia on yhteensä seitsemän, ja tuoreimmat ovat tältä vuodelta.

– Meillä menevät kategoriat niin, että on puheeksi ottaminen, huomautus, suullinen varoitus, kirjallinen irtisanomisuhkainen varoitus ja irtisanominen. Jos ottaa muutaman vuoden aikaperspektiivin, niin kyllä kaikkia keinoja on jouduttu käyttämään, kertoo Sibelius-Akatemian dekaani ja tuleva Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén uutisessa.

Hildénin mukaan puheeksi ottamisia on ollut seitsemän. Neljä on käsitellyt tuoreita tapauksia, kolme vanhempia tapahtumia. Tapauksista on annettu myös kolme varoitusta. Sibelius-Akatemiassa työskentelee kaikkiaan noin 600 opettajaa ja opiskelijoita on 1 400.

Dekaanin mukaan seksuaalisen häirinnän tapaukset ovat olleet hyvin eriluonteisia. Toisinaan niiden tulkitseminen on ollut vaikeaa.

– Joskus on sana sanaa vastaan, ja joskus muistikuvat muuttuvat matkan varrella. On tärkeää pyrkiä kuulemaan osapuolia rauhassa eikä olla liian hätiköivä.

Hildén uskoo, että seksuaalisen häirinnän tapauksia on tullut viime aikoina esiin aiempaa enemmän, sillä yliopistossa on pyritty laskemaan ilmoittamiskynnystä. Seksuaaliselle ja muulle häirinnälle on Sibelius-Akatemiassa asetettu nollatoleranssi.