Irtisanottavien listalla muun muassa kolme opettajaa - kaupungin yt-neuvottelut päättyivät erimielisinä

Henkiöstöjärjestöt eivät hyväksy irtisanomisia ja yt-neuvottelut päättyivät 14.10. erimielisinä. Anni Nieminen
Auli Henriksson

Auli Henriksson

Loviisan kaupungin yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 14.10. Neuvotteluissa käytiin läpi kaupungin eri keskusten eri ammattiryhmiin liittyviä pysyviä henkilöstövähennyksiä, joiden vaikutus on 20 henkilötyövuotta vuoden 2021 aikana, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Neuvotteluissa ei päästy yhteiseen tulokseen, koska kaikki henkilöstöjärjestöt ilmoittivat, että ne eivät hyväksy irtisanomisia.

– Loviisan kaupungin henkilökunta ei voi olla käyttötalousongelmien maksaja. Irtisanomisten syynä tulee olla tehtävien loppuminen, mikä johtaa palveluiden vähenemiseen. Kysymys ei lain mukaan saa olla vain tehtävien uudelleenjärjestelystä. Nyt kaavailtujen irtisanomisten vuoksi tehtäviä joudutaan siirtämään jäljelle jääville työntekijöille, vaikka se vaikeuttaa oman perustyön suorittamista ja on jopa epätaloudellista hoitaa isommalla palkalla, todetaan henkilöstöjärjestöjen yhteisessä lausunnossa.

Irtisanomiset etenevät seuraavaksi kaupunginjohtajan valmistelemana poliittiseen käsittelyyn kaupunginhallitukseen ja edelleen kaupunginvaltuustoon marraskuussa.

Kaupunginjohtajan esittämät vähennykset keskuksittain:

Elinkeino- ja infrastruktuurikeskus neljä henkilötyövuotta yhteensä, yksi: toimistosihteeri ja traktorinkuljettaja, yksi tehtävä maanmittaustiimistä ja yksi matkailutyöntekijä.

Perusturvakeskus: seitsemän henkilötyövuotta: toimistohenkilökunnasta yksi, yksi terveyskeskusavustaja, senioripalveluiden avohuollon ja tukitoimintojen henkilökunnasta 3,5 sekä välinehuoltoa tekevistä -1,5.

Sivistys- ja hyvinvointikeskus: -9,1 henkilötyövuotta, eli yksi siivooja, yksi nuorisotyöntekijä, yksi lastenhoitaja, yksi luokanopettaja, kaksi tuntiopettajaa, kaksi koulunkäynninohjaajaa. Lisäksi vähennetään 0,5 henkilötyövuotta toimistosihteereistä sekä 0,6 henkilötyövuotta kirjastotyöntekijöistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.