Tesjoelta maastosta on löytynyt kymmenittäin verisiä ja puhtaita huumeneuloja, jotka huolestuttavat alueen asukkaita.

Tesjoen Kuusitien ja pururadan ulkoilumaastosta on löytynyt kymmenittäin käytettyjä sekä käyttämättömiä lääkeruiskuja, joiden arvellaan olevan varastettuja.

Piikkiruiskujen lisäksi alueelta on löytynyt myös käytettyjen neulojen turvasäilytykseen tarkoitettuja muovisia astioita.

Tesjokelainen äiti kertoi nähneensä 28 huumeneulaa iskettynä ulkoilualueella olleeseen mäntyyn.

– Haluamme varoittaa alueen asukkaita maastossa olevista neuloista, koska niihin saattaa liittyä sairastumisriski, kertoi yksi vanhemmista, joka ei halua nimeä julkisuuteen.

– Tyttäreni niitä löysi kaverin kanssa ensin noin kuukausi sitten metsästä, ja silloin ne siivosin pois. Siitä asti olen niitä käynyt tasasin väliajoin sieltä siivoomassa, pääasiassa roskia.

– Perjantaina sitten tuttuni kävi paikalla ensimmäisen kerran ja löysi vähän eri kohdasta mihin en ilmeisesti ole tajunnut katsoa niin 28 kappaletta käytettyjä neuloja puuhun kiinnitettynä, äiti kertoi.

Haluamme varoittaa alueen asukkaita maastossa olevista neuloista.

Tesjokelainen äiti

Neuloja, ruiskuja ja yksi turva-astia on löytynyt Kuusitien ja pururadan maastosta.

– Tämä vielä huolestuttavampaa senkin takia kun kyseinen paikka on aivan lasten tekemän majan vieressä.

– Virkavaltaan ollaan asiasta oltu yhteydessä mutta he eivät kuulemma asialle voi tehdä mitään ennen kuin näemme, että siellä joku on tai, että sieltä löytyisi aineitakin eikä vain välineitä.

– Enitenhän tämä ehdottomasti huolestuttaa lasten kannalta, kun niitä on täytynyt tietysti varoittaa ja neuvoa miten toimia, jos moisia neuloja vielä löytyy. Nyt lapset ovat sitten alkaneet pelätä esimerkiksi koulumatkojen kulkemista yksin, äiti kertoi.

– Joissakin niissä ruiskuissa oli ollut verta, mutta oli siellä myös pusillinen puhtaita ruiskuja sekä pussillinen neuloja. Lisäksi niiden ruiskujen ja neulojen roskia sekä lääkemittoja, yksi riskijäteastia ja bongi, silminnäkijä luetteli.

Vanhemmat ovat siivonneet löytämänsä ruiskut ja neulat pois maastosta ja vieneet ne Loviisan apteekkiin.

Bongi ja muut roskat on hävitetty poliisin ohjeiden mukaisesti sekajätteisiin.

– Poliisi ei ole paikalla käynyt, koska paikalta ei ole tavattu ketään eikä itse aineita ole löytynyt. He eivät kuulemma tee pelkillä ruiskuilla mitään.

– Ja ne on poliisin mukaan kuulemma itse käytävä siivoamassa. Perjantaina tuttavani laittoi kaupungille asiasta viestiä, mutta sieltä ei ole vielä ilmeisesti tullut mitään vastausta, äiti kertoi.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut