Minä ja Suomenlahti | Särkeä ja lahnaa on alettu arvostaa uudelleen ympäristöystävällisinä ruokakaloina – "Vesistöjä hoidetaan syömällä"

Suomenlahti: Särkeä ja lahnaa lautaselleen valitsemalla voi vähentää vesistöjen rehevöitymistä. Uusien kalatrendien lisäksi ammattikalastamisessa on tapahtunut parissa vuosikymmenessä muitakin muutoksia, kuten esimerkiksi kalastusta haittaavien eläinkantojen runsastuminen merialueilla.

Etelä-Suomen Merikalastajain Liiton toiminnanjohtaja Teemu Tast on seurannut ammattikalastuksen kenttää vuosikymmenten ajan. Ajoittain kalatrendit uudistuvat, sillä viime aikoina särkikalat ovat Tastin mukaan palanneet kaupalliseen kalatalouteen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Loviisan Sanomien sisällöt.

Tilaa 1 kk 1 €

Digitilauksen sisältö

  • Loviisansanomat.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi