”Ulkoilun ilo kuuluu kaikille” - Uudet ulkoiluponchot lämmittivät vie vanhus ulos -kampanjassa

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos-kampanja oli tänä vuonna 9.9.-9.10. Kampanja on ollut vuosittain 2011 lähtien. Loviisan seniorit ovat osallistuneet siihen jo neljä kertaa ja olleet paras yhteisöseura kolmena viime vuotena.

Tämän vuoden teema oli ”Ulkoilun ilo kuuluu kaikille”.

Loviisan seniorien ulkoiluystävät ovat seuran ystäväkerhon vetäjän Maria Salomaan johdolla käyneet ulkoiluttamassa vanhuksia. Koulutettuja ulkoiluystäviä on seuralla yli 20.

Pyörätuolivanhuksia ulkoilutettaessa on lämmin vaatetus todella tärkeä. Ulkoiluystävien keskuudessa heräsi ajatus, että ulkoiluponchot ja jalkapussit olisivat tarpeen. Päätettiin, että tehdään ne itse.

Tarkoitukseen sopiva kangas löytyi ja kaavat sekä ohjeet saatiin Teuroisten Martoilta Elimäeltä. Kankaat leikattiin syyskuun toisella viikolla Pikkukaupungin Marttojen avustuksella.

Sen jälkeen alkoi valtava ompelutyö, joka saatiin nyt päätökseen. Ulkoiluponchoja tehtiin 14 ja jalkapusseja 12 sekä vielä muutama huppu.

Ulkoiluponchoja tehtiin 14 ja jalkapusseja 12 sekä vielä muutama huppu.

Vie vanhus ulos-kampanjan loppuhuipentumana jaettiin ponchot hoivakoteihin.

Taasiakotiin Tesjoelle vietiin ponchoja neljät 8.10. Hoitajat pukivat ne pyörätuolipotilaille ja Loviisan seniorien ulkoiluystävät veivät vanhukset ulkolenkille.

Ilma oli tihkusateinen mutta hyvin vanhukset selvisivät ulkona uusissa vaatteissaan, joihin oltiin tyytyväisiä. Varmasti niille riittää paljon käyttöä tulevina syyspäivinä, eikä vaatetus nyt estä pyörätuolivanhuksen ulkoilua. Ponchotyöryhmäläiset ovat myös tyytyväisiä tulokseen ja pitävät projektia kaiken kaikkiaan hienona.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut