Alfaterminal suunnittelee uutta kemikaaliterminaalia Loviisan satamaan

Havainnekuva valmiista, laajennetusta terminaalialueesta. Loviisan satama

AlfaTerminal Oy ja Loviisan Satama Oy ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen uuden terminaalialueen rakentamisesta. Suunniteltu terminaalialue sijoittuisi noin kahden hehtaarin suuruiselle alueelle sataman eteläosaan.

Yhtiön tiedotteessa kerrotaan, että uuden kemikaaliterminaalin kautta on tarkoitus kuljettaa vuosittain merkittävä määrä erityyppisiä tuotteita, pääosin petrokemian tuotteita, biopolttoaineita ja muita kemikaaleja.

– Kuljetuksissa hyödynnetään sataman kaikkia kuljetusmuotoja. Vuokrasopimusneuvottelut tulevien käyttäjien kanssa ovat jo pitkällä. Suunnittelu on aloitettu ja YVA-selvitys on käynnistymässä, tiedotteessa todetaan.

Terminaalin arvioidaan valmistuvan vuonna 2023. Terminaalissa tullaan hyödyntämään uusimman teknologian tarjoamia ympäristöturvallisuus- ja energiatehokkuusratkaisuja.

Tulevana kemikaaliterminaalin omistajana AlfaTerminal Oy kiittelee Loviisan Satama Oy:n johtoa sekä Loviisan kaupunkia hyvin alkaneesta yhteistyöstä.

– Yhtiön tavoitteena on toimia kaupungissa hyvänä työllistäjänä ja veronmaksajana pitkäjänteisesti. AlfaTerminal Oy:n kotipaikka on Loviisa ja toimistotiloja on jo tiedusteltu sataman yhteydestä, tiedotteessa mainitaan.

AlfaTerminal Oy:n yhtiön omistavat suomalaiset yritys- ja yksityishenkilöt. Perustajilla löytyy yrittäjä- ja hallintotaustaa, monivuotista kokemusta rakennus- ja rahoitusalalta sekä öljy- ja petrokemian tuotteiden ulkomaankaupasta.

Loviisan Satama Oy puolestaan on erikoistunut irtolasti- ja kappaletavaratuotteisiin.

Sataman kautta kulkee teollisuuden raaka-aineita, kuten antrasiittia ja sementtiä, mekaanisen metsäteollisuuden tuotteita, kiertotaloustuotteita, minkä lisäksi satama on Itä-Suomen tärkein viljatuotteita palveleva satama.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.